Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Dennis van Duin met deel 1 van 'Ollie en Olivia'.
• Dennis van Duin met deel 1 van 'Ollie en Olivia'.

'Meester Dennis' maakt prentenboek (en applicaties)

  •   184 keer gelezen

HAASTRECHT • Dennis van Duin ontwikkelt naast zijn baan als leerkracht op cbs De Morgenster in Haastrecht educatieve applicaties. Nu presenteert hij een prentenboek (inclusief applicatie).

Waarom dit prentenboek? 
“Tijdens mijn eerste jaren als leerkracht schreef ik al diverse prentenboekverhalen. Mijn doel was om er een educatieve applicatie aan te koppelen. Nu is ‘Ollie en Olivia - Op reis in de ruimte’ verschenen. Het boek is geschreven voor kinderen uit groep 1 tot en met 4 en in de applicatie zitten educatieve spelletjes voor deze leeftijd. Het boek is geïllustreerd door Demi Delga uit Haastrecht. Het boek is te koop via de website www.ollieenolivia.nl. Het verkopen doe ik voorlopig in eigen beheer.”

Naast je werk als leraar heb je de website meesterdennis.nl opgezet. Met welk doel?
“Meester Dennis ben ik gestart omdat er vraag is naar educatieve applicaties voor kinderen op de basisschool. Sinds de Havo ben ik al bezig met het ontwikkelen van spelletjes en tijdens de Pabo heb ik hier digibordtools en apps aan toegevoegd. Ik vind het geweldig om elke dag voor de klas te staan, leerlingen te motiveren om nieuwe dingen te leren en kan enorm genieten van de eerlijkheid en het enthousiasme van kinderen. Daarnaast is het bedrijf Meester Dennis voor mij een grote hobby. Als ik uit mijn werk kom en nog een paar uur bezig ben met een app, voelt dat voor mij als pure ontspanning.”

Welke applicaties zijn er zoal uit voortgekomen? 
“Ik heb er diverse gemaakt, maar Kleutereiland is toch wel de grootste. Hierin heb ik verschillende spelletjes gestopt voor kinderen uit groep 1 en 2. Hiermee kunnen ze een vaardigheid of kleuterleerdoel oefenen, zoals tellen, rijmen, patronen namaken enz.”

Wat vind je zelf de leukste applicatie?
“Dat is lastig aan te geven, omdat al mijn applicaties bij een ander leerdoel aansluiten. Zo heb ik een applicatie voor het ontleden, tellen, rijmen, maar bijvoorbeeld ook voor het ontcijferen van een code. Aan de hand van deze code en het patroon (app: code puzzels) kunnen de kinderen een afbeelding maken.”

Wat is je volgende project?
“Ik ga eerst aan de slag met de verkoop en promotie van het boek en de applicatie. Verder ben ik bezig om de applicaties te vertalen naar het Engels, Spaans, Duits en Frans en hoop ik weer nieuwe ideeën uit te gaan werken, ook met betrekking tot 'Ollie en Olivia'. Hier wil ik graag een prentenboekserie van maken, waarin Ollie en Olivia steeds een ander avontuur beleven. In dit boek gaan ze naar de ruimte, maar in het volgende deel zijn ze in de jungle. Verder plaats ik op de website van Ollie en Olivia ook steeds meer educatieve materialen.”

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }