Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Clinic polsstokverspringen.
• Clinic polsstokverspringen.

Buitenclinics weer opgepakt

  •   117 keer gelezen

REGIO • Team Sportservice Lopik organiseert normaal gesproken het hele jaar door clinics die sportverenigingen aanbieden aan leerlingen van basisscholen. Dit gebeurt tijdens de gymlessen onder schooltijd.

Vanwege de coronacrisis lagen deze clinics, net als de scholen zelf, maanden stil, maar de laatste weken komen ze weer op gang. Daarbij gaan verenigingen creatief te werk. Zo ook volleybalvereniging Bevoc en de polsstokverenigingen Jaarsveld en Polsbroekerdam.

"Vanwege de corona-maatregelen mocht er niet binnen worden gegymd”, vertelt buurtsportcoach Linda Buitelaar, die als vakleerkracht aan de scholen is verbonden. “Daarom zijn de activiteiten naar buiten verplaatst. Ook de binnensportverenigingen zijn daarin creatief. Bevoc ontwikkelde bijvoorbeeld clinics die op de voetbalvelden gegeven konden worden aan de basisschoolleerlingen.”

Verschillende sportverenigingen werken al enige tijd samen om zoveel mogelijk trainingen door te laten gaan. Ze maken gebruik van elkaars locatie, zodat alle leden buiten kunnen sporten.

Linda: "Voor de polsstokverenigingen Jaarsveld en Polsbroekerdam geldt dit niet, omdat zij al een buitenlocatie hebben. Maar ook hier moesten maatregelen worden getroffen. De laatste weken werden daar de clinics aan de basisschoolleerlingen weer aan toegevoegd."

Hier hebben de groepen 7 van acht scholen aan deelgenomen, vervolgt de buurtsportcoach: “Ze oefenden eerst op het droge, voordat ze de grote sprong over het water maakten. Het is fijn dat dit nu weer mogelijk is.”

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }