Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Robin van Beek.
• Robin van Beek. (Foto: PR)

Vocalcoach Robin van Beek: ‘Yes, we mogen weer!’

  •   220 keer gelezen

LOPIK • Vocalcoach Robin van Beek is blij met de versoepeling van coronamaatregelen die het kabinet woensdagavond bekendmaakte. “Nu proberen om nog iets van het verloren terrein terug te winnen”, zegt hij in onderstaande monoloog.

“Yes, we mogen weer aan de slag, dacht ik woensdagavond tijdens de persconferentie. Ook de coaching van koren en groepen mag weer worden opgepakt, zij het op 1,5 meter afstand.”

“Als iets is opgevallen de afgelopen periode, dan is het wel dat het belang van de culturele sector in Nederland wordt onderschat. Vreemd, want cultuur, in de breedste zin van het woord, zorgt voor zoveel vrolijkheid en een positieve vibe. We hebben ook geen woordvoerder, die onze sector vertegenwoordigt. René Froger heeft het geprobeerd, maar die werd neergesabeld. Zijn intentie was goed, maar het kwam er misschien wat ongelukkig uit. Alsof hij alleen voor eigen parochie preekte. In eerste instantie gaat nu iedereen weer vol gas vooruit, maar daar moeten we wel iets mee.”

“Ik verbaas me erover dat andere sectoren wel aan alle kanten geholpen worden. Neem de luchtvaart. Daarbij wordt de volksgezondheid aan de kant geschoven voor het economisch belang. Ik kan er nog steeds niet bij dat Schiphol openging, terwijl de theaters dicht moesten blijven.”

Zwaar
“Ik ben heel positief ingesteld, maar de afgelopen maanden waren zwaar. De eerste week na de lockdown sloeg het helemaal dood. Er stonden alleen maar rode strepen in mijn agenda. En nee, er was ook geen tijd om lekker even tot mezelf te komen. Er moest volle bak gewerkt worden om een faillissement af te wenden.”

“Ik ben niet in paniek geraakt en zoek altijd naar een uitweg. Daar ben je ook ondernemer voor. We hebben online grote stappen gezet. Dat gaat niet vanzelf, maar het staat nu als een huis. Ik geef les aan artiesten uit heel Nederland. Zij die normaal gesproken ver moeten reizen om bij mij in Amsterdam les te krijgen laten al weten dat online-lessen in de toekomst ook een optie zijn. Dat scheelt hen een hoop tijd. Ook heeft het me nieuwe klanten opgeleverd. Waaronder uit het buitenland; zoals een bekende deejay/zanger uit India.”

“Daarnaast hebben we verschillende streaming-evenementen voor bedrijven ontwikkeld, zoals een online pub- of muziekquiz en een muziek-bingoshow. Dat zijn dan weer de pluspunten van zo’n crisis: je wordt heel creatief!”

Het Spel
“Ik kijk uit naar de presentatie van mijn nieuwe album, Het Spel, die ik vanwege het coronavirus moest uitstellen. Het album bevat luisterliedjes in de geest van Stef Bos en Marco Borsato. De presentatie wordt, in verband met de 1,5 meter afstand-regel, uitgesmeerd over twee shows in plaats van één. Een dure aangelegenheid vanwege de inhuur van muzikanten, technici en gebruik van het theater, maar we gaan er op zondag 19 juli een gepast feestje van maken in de Theaterbakkerheij in Gouda!”

Robin van Beek, woonachtig in Lopik, is een landelijk bekende vocalcoach en eigenaar/oprichter van Vocal Center, een collectief van ruim twintig zangcoaches.

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }