Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Pascal de Mol in zijn sportschool.
• Pascal de Mol in zijn sportschool. (Foto: Robert van der Hek)

Opening nieuwe locatie Kickboxing Haastrecht: 'Hier kunnen we voorlopig vooruit'

  •   116 keer gelezen

HAASTRECHT • Pascal de Mol is maar wat blij met het nieuwe onderkomen van Kickboxing Haastrecht. “We hebben hier alle ruimte om voorlopig onze gang te gaan.”

Precies één dag voordat premier Rutte de (intelligente) lockdown afkondigde, kreeg Pascal de sleutel van de loods aan de Galgoord 5. “Dat was een lekkere timing inderdaad”, zegt hij lachend. “Voordeel was wel dat we alle tijd hadden om er wat moois van te maken.”

Gouda Holland
En dat is gelukt, rekening houdend met het feit dat ook de nieuwe locatie niet blijvend is. “Ik heb één van de twaalf voormalige bedrijfspanden van Gouda Holland in gebruik genomen. Ik kan het voor een zacht prijsje huren. Het is de bedoeling dat dit gebied een nieuwe bestemming krijgt, maar tot het zover is kan ik hier blijven zitten.”

Pascal heeft de beschikking over twee ruimten: in het ene staan diverse fitnessattributen, de andere is met bokszakken omgetoverd tot dojo. “Daar geef ik zowel kickboks- als bokszaktraining.”

Kickboxing Haastrecht heeft sinds Pascal het begin 2019 opstartte een grote vlucht genomen. “Het blijkt in een behoefte te voorzien. Richtte ik me eerst vanuit de voormalige locatie -de aula van de St. Catharinaschool- met name op jongeren, nu kunnen ook volwassenen bij mij terecht voor bijvoorbeeld fitness, bokszaktraining, crosstrainen en personal training.”

Gezinshuis
Bijzonder is de (zorg)achtergrond van de kickbokstrainer: hij runt namelijk met zijn partner Alicia in Haastrecht een gezinshuis voor uit huis geplaatste jongeren. “Dat is en blijft mijn hoofdbezigheid. Kickboxing Haastrecht is eigenlijk een uit de hand gelopen hobby. Wellicht kunnen we het ooit een keer combineren op één locatie, dat zou helemaal mooi zijn.”

Pascal wil bij Kickboxing Haastrecht op de woensdagmiddag een groep opzetten voor jongeren met een verstandelijke beperking. “Ook zij kunnen hun energie mooi in de kickbokssport kwijt. Belangstellenden kunnen zich voor meer informatie bij mij melden.”

Zelf beoefent Pascal de kickbokssport niet meer. “Ik heb meegedaan aan wedstrijden, maar het is eigenlijk niet echt mijn wereldje. Dat zie je als het goed is ook in deze sportschool terug: veel laagdrempeliger en veiliger kan niet. Bij het sparren bijvoorbeeld bepaalt de ‘minste’ van de twee het niveau. Daar moet de ander zich aan aanpassen. Respect voor elkaar staat hier nummer 1.” 

Afgelopen periode gaf de geboren Katwijker alleen buiten les, zaterdagmiddag 4 juli is de officiële opening van het nieuwe onderkomen. Er is veel belangstelling voor. “Inmiddels hebben zich al zo’n zeventig belangstellenden aangemeld. Vervolgens gaan we - coronaproof- open. Laat maar gebeuren, wij zijn er helemaal klaar voor!” 

Meer informatie via Facebook.

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }