Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Hendrik en Louise van der Horst laten hun temperatuur meten.
• Hendrik en Louise van der Horst laten hun temperatuur meten. (Foto: Floris Bakker)

Temperatuurscanner op de Crimpenhof in Krimpen aan den IJssel

  •   177 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Bezoekers van de Crimpenhof in Krimpen aan den IJssel kunnen bij binnenkomst hun temperatuur laten meten bij een scanapparaat.

Het is de bedoeling dat iemand met verhoging uit eigen beweging rechtsomkeert maakt. De meting is niet verplicht, benadrukt manager Jan van der Wildt. Tegelijkertijd rekent hij op ieders gezond verstand. "Koorts is een eerste aanwijzing voor een besmetting met het coronavirus, dus ga met een te hoge temperatuur gewoon naar huis." Hij voegt eraan toe dat het apparaat het in 89 procent van de gevallen bij het juiste eind heeft.

Beurs
Van der Wildt kwam de scanner tegen op een beurs in China. "Ik dacht: hé, dat is een goede aanvulling op de maatregelen die we al hebben genomen hier op de Crimpenhof. Zo zijn er vloerstickers aangebracht - om te voorkomen dat klanten te dicht bij elkaar komen - en staan er op verschillende plekken in het winkelcentrum alcohol dispensers. De vijf scanners die we nu hebben geplaatst, passen er prima bij."

De temperatuurscanner is beslist géén medisch apparaat. "Het is alleen bedoeld om het veiligheidsgevoel bij onze bezoekers in deze coronatijd wat te vergroten."

Contouren
Het apparaat werkt volgens Van der Wildt vrij eenvoudig. "Je gaat voor de camera staan, houdt je gezicht binnen de aangegeven contouren en vervolgens krijg je te horen wat je huidtemperatuur is. Dat is alles." Gevoelige gegevens, zoals informatie over de gezondheid, registreert het apparaat niet. Het enige wat 'ie vastlegt, is hoeveel bezoekers er op een dag gebruik van maken."

Van der Wildt krijgt inmiddels uit heel het land belletjes. "Het is nieuw hier in Nederland. Je komt het nergens anders tegen, dus het is vrij uniek dat wij hier op de Crimpenhof vijf van die apparaten hebben staan. Waar een klein winkelcentrum groot in kan zijn."

Prima idee
Hendrik en Louise van der Horst komen net uit de supermarkt gelopen met hun boodschappen. Hun temperatuur hebben ze (nog) niet opgemeten, "maar ik wil het wel uitproberen", zegt Hendrik. Het plaatsen van de scanapparaten noemt hij een prima idee. "Nu de overheid de maatregelen wat heeft versoepeld, merk je dat mensen makkelijker worden en de regels vergeten. Zo houden ze amper afstand in winkels. Dat is niet goed, want voorzichtigheid is nog altijd geboden. Voor je het weet heb je weer een stijging van het aantal coronagevallen."


Floris Bakker

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }