Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
•
• (Foto: Jan Timmer)

VV Spirit omarmt vrouwenvoetbal: 4 nieuwe teams ingeschreven

  •   851 keer gelezen

OUDERKERK AAN DEN IJSSEL • Van nul naar tweehonderd leden in amper vier jaar: het meisjes- en vrouwenvoetbal heeft zich bij vv Spirit in sneltreinvaart ontwikkeld. En de rek is er nog niet uit.

Voor komend seizoen hebben de Ouderkerksen vier (!) nieuwe teams ingeschreven bij de KNVB: een tweede vrouwenelftal en drie 30-plus ploegen. Daarnaast wordt de samenwerking met eredivisie-vrouwenclub Excelsior sterk geïntensiveerd.

“Daarmee geven we meiden de mogelijkheid om bij onze vereniging op hoog niveau te trainen en eventueel door te stromen naar de beloftenteams van Excelsior”, vertelt Bas Jonker, hoofd jeugdopleiding meiden-/vrouwenvoetbal en hoofdtrainer van Spirit Dames 1. “Voortvloeisel van de overeenkomst is ook dat twee speelsters van Excelsior 1 ons meisjes-17 gaan trainen en op zaterdag mee gaan als coaches.”

30-Plus
Spirit is ook blij dat het drie 30-plus vrouwenteams heeft kunnen formeren. “We hoorden regelmatig van vrouwen uit die leeftijdscategorie dat ze graag wilden gaan voetballen”, zegt teammanager Hilda Demper. “Al snel hadden we tien speelsters bij elkaar. Daarna ging het balletje verder rollen. Inmiddels hebben 22 vrouwen het inschrijfformulier ingevuld en zijn er diverse anderen sterk geïnteresseerd om dan ook te doen. De 30-plusteams gaan op vrijdagavond voetballen in een eigen streekcompetitie.” Wie hierover meer informatie wil: vrouwenvoetbal@vvspirit.nl.

Ook de primeur van een tweede vrouwenelftal is een prima ontwikkeling, zo vindt men bij Spirit. Al is het alleen al om wat meer selectiemogelijkheden te creëren. 

Bo Lagendijk (18) is één van de nieuwe speelsters van dat team. “Ik heb altijd gehockeyd, maar wilde graag switchen”, vertelt de inwoonster van Capelle aan den IJssel. “Ik zag een bericht over Spirit in de krant staan en dat beviel me wel. De praktijk bleek zelfs nóg leuker. Toen ik me hier aanmeldde was ik best onzeker; ik had immers nog nooit in clubverband gevoetbald. De andere meiden en de coaches namen me echter meteen op in het team. Ik voel me erg thuis.”

Voorstopper
Datzelfde geldt voor Esmee Pols (22). Zij is de stoere voorstopper van Vrouwen 1. “Ik voetbal nu drie seizoenen bij Spirit en het gaat hartstikke lekker”, vertelt de Krimpense. “De voorbije maanden heb ik mijn sport enorm gemist. Gelukkig zijn de strengste corona-maatregelen nu voorbij en kunnen we weer samen trainen.”

Ze zag niet alleen zichzelf sterk vooruit gaan de voorbije jaren; ook Spirit Vrouwen 1 heeft een mooie ontwikkeling doorgemaakt. “We maakten een grote kans om kampioen te worden”, zegt ze over het afgelopen seizoen. “Jammer genoeg zette corona een streep door onze titel. We zijn echter wel gepromoveerd naar de vierde klasse.”

Het succes van Spirit’s vrouwen- en meisjesafdeling zit hem voor een belangrijk deel in de uitstekende organisatie, weten alle betrokkenen. “Overal is aan gedacht”, stelt assistent Rebecca Dekker-Halleriet. “Van een grote trainersstaf tot en met een eigen fysiotherapeut. En van een gezamenlijke maaltijd op donderdagavond tot en met een trainingskamp in het buitenland. En het allerbelangrijkste: we zorgen met elkaar voor een sfeer waar iedereen zich veilig en prettig bij voelt. Alles bij elkaar trekt dat veel belangstellenden aan.”

Jan Timmer

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }