Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard

Francis van Bavel beleeft apart Z-dressuurdebuut

  •   197 keer gelezen

 WILLIGE LANGERAK • Francis van Bavel mag na een geslaagd 'meetmoment' officieel uitkomen in de klasse Z-dressuur.

De dressuurruiter uit Willige Langerak deed mee aan een meetmoment in Snelrewaard. “Het principe is bijna hetzelfde als een wedstrijd, alleen met een streng protocol aan regels. Zo mag je maximaal één persoon meenemen, die kan helpen en je proef kan voorlezen”, licht Francis toe.

Publiek, een open kantine, prijsuitreiking en klassering zijn ontbrekende factoren. “De auto’s en trailers moeten ruim uit elkaar geparkeerd staan. Het is dan een kwestie van je paard klaar maken, even opwarmen en je proef rijden. Er zit maar één jurylid in de auto die je proef beoordeelt. Als je klaar bent, krijg je gelijk je behaalde punten te horen en moet je richting je auto en trailer. De resultaten van de overige deelnemers, en dus eigenlijk je klassering, kun je eventueel achteraf online opzoeken.”

Francis’ laatste wedstrijd was het KNHS Indoor Nederlands Kampioenschap, begin dit jaar. De combinatie kwam toen uit in de M2-categorie. Francis: “Daarna zou ik de overstap maken naar het Z-dressuur, maar toen barstte de coronacrisis uit.”

De combinatie trainde thuis rustig door. “Nu zijn er dus sinds kort de meetmomenten die officieel meetellen voor winstpunten. Met een bepaald aantal winstpunten mag je promoveren naar een hogere klasse. Alhoewel we geruime tijd niet op pad waren geweest ging het goed. Mijn paard heeft altijd de juiste instelling en doet graag zijn best. We hebben ons eerste winstpunt behaald in de klasse Z-dressuur en zijn nu ook officieel 'Z'.”

Francis volgt de RuiterCoach-opleiding aan De Gelukkige Ruiter Academie. Dit moet uitmonden in een certificaat als gediplomeerd instructrice, waarbij paardenwelzijn en angstvrij-paardrijden hoog in het vaandel staan. 

“Ik hoop hiermee kinderen en volwassenen in de regio te begeleiden met hun pony’s en paarden.”

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }