• De huidige situatie aan de Bovenkerkseweg.
• De huidige situatie aan de Bovenkerkseweg. Foto: Robert van der Hek

Huurdersbelang HSV: ‘Patstelling woonprojecten ouderen’

Algemeen 632 keer gelezen

STOLWIJK • Huurdersbelang HSV (Haastrecht/Stolwijk/Vlist) baalt dat de nieuwbouw van woningen op de locatie Hoflaan/Bovenkerkseweg in Stolwijk maar niet van de grond komt.

“Bijna twee decennia wordt er nu al gesproken over sloop van de bestaande woningen en nieuwbouw van huurwoningen op deze locatie”, licht Bastiaan H. Noorlander namens HSV toe. “Jaren geleden is hiervoor door woningcorporatie Groen Wonen Vlist een intentieovereenkomst met de gemeente Krimpenerwaard gesloten. Dit met als doel om het gebied gezamenlijk te ontwikkelen.” 

Nieuwbouw komt echter maar niet van de grond, constateert Huurdersbelang Haastrecht/Stolwijk/Vlist. “Wat ons betreft is de maat nu vol. Bestaande huurders verkeren al jaren in onzekerheid en nieuwe huurders wachten met smart op de geplande seniorenappartementen en eengezinswoningen.”

Opzeggen
Huurdersbelang HSV vraagt directeur Jacques Reniers van Groen Wonen Vlist dan ook de overeenkomst met de gemeente per direct op te zeggen en de ontwikkeling van genoemd gebied zelfstandig ter hand te nemen.

Noorlander: “Ook voor het sloop-/nieuwbouwproject Rembrandtlaan/Frans Halsstraat sporen we de gemeente aan om vaart te maken met het snel geven van toestemming aan Groen Wonen Vlist. Ook op deze plek zijn woningen voor alle doelgroepen gepland, waaronder starterswoningen, waaraan grote behoefte is. De bestaande woningen moeten gesloopt worden omdat ze onder meer niet meer aan de veiligheidseisen voldoen. Emotioneel ingrijpend voor de huidige bewoners, maar ook hier is haast geboden."

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden