Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard

VVD: ‘Betrek gevolgen coronavirus bij toekomstige bouwprojecten’

  •   170 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • VVD Krimpenerwaard wil dat het college van B&W bij toekomstige bouwprojecten rekening houdt met een door de coronacrisis veranderde functie dan wel inrichting van kantoren en scholen.

Marco Oudshoorn (VVD): “Er bleek een coronacrisis voor nodig te zijn om Nederlanders zover te krijgen om massaal thuis te gaan werken. De grote winst die dit oplevert, is dat we met z’n allen hebben gemerkt dat we veel meer kunnen op het gebied van smart werken. We hebben noodgedwongen een enorme stap gemaakt in online werken, vergaderen en lesgeven. De verwachting is dat dat effect zal blijven. De economie en samenleving digitaliseren steeds meer. Het thuiswerken zal in de toekomst steeds meer plaatsvinden."

Dit alles leidt er volgens Oudshoorn toe dat bijvoorbeeld de functie van kantoren en de inrichting van scholen in de toekomst verandert. “Kantoren zullen blijvend anders ingericht en gebruikt gaan worden. Ook wanneer dit virus niet meer heerst. Onder andere flexibel werken wordt steeds normaler, gebouwen worden slimmer gemaakt, er komt veel meer focus op gezondheid en hygiëne en we moeten herdefiniëren wat de maximale en minimale bezetting betekent. Voor scholen heeft deze coronacrisis grote consequenties. Neem alleen al de norm 1,5 meter afstand houden in de nieuwe situatie.”

VVD Krimpenerwaard doelt op bouwprojecten waarbij de gemeente zelf ‘bouwheer’ is, zoals de nieuwbouw van het Schoonhovens College aan de Vlisterweg en De Ark en Kiezel & Kei in Bergambacht. 

Oudshoorn: “En ook zijn er voorbereidingen voor de Kromme Draai in Ammerstol en de Krullevaar in Schoonhoven. Nieuwe inzichten moeten worden meegegeven aan de architect. Misschien moet een school nu een grotere footprint krijgen om ook in de toekomst de 1,5 meter te kunnen garanderen. Niet alleen voor leerlingen maar ook voor de docenten en ondersteunend personeel.”

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }