Afbeelding
Foto: studio-IK

Alsnog peuteropvang bij obs Kiezel en Kei

Algemeen 637 keer gelezen

BERGAMBACHT • Na uitstel door het coronavirus biedt OBS Kiezel en Kei nu alsnog peuteropvang.

Kleurpotloden, blokken, poppen, knuffelberen: alles lag klaar bij Kiezel en Kei. De buitenschoolse opvanglocatie van IJsselkids Kinderopvang zou in samenwerking met school vanaf 1 april ook een peuteropvang openen. 

“We waren er helemaal klaar voor”, vertelt Marjolein Buskop-Goes, locatiemanager van Kiezel en Kei. Maar toen ging vanwege het coronavirus de kinderopvang dicht. “Gelukkig is de peuteropvang nu alsnog open.”

Voorbereiden
IJsselkids verzorgt al langere tijd de BSO bij OBS Kiezel & Kei, in het centrum van Bergambacht. “We wilden de peuters in de wijk ook graag goed voorbereiden op de basisschool”, zegt Marjolein. “Vandaar de opstart van de peuteropvang. We planden de opening op 1 april, een makkelijk te onthouden datum.”

Drie weken daarvoor kwam het nieuws. “Het was een zondagavond, ik had net verf besteld voor op de muren van de opvang. De kinderopvang moest per direct dicht. Dat was natuurlijk enorm jammer.” 

Opgetild
De locatiemanager liet zich hierdoor niet door uit het veld slaan: “Net zoals we bij de kinderen doen als ze vallen, hebben we onszelf opgetild. We hielpen op andere locaties om kinderen van ouders met vitale beroepen op te vangen en maakten ondertussen Peuteropvang Kiezel & Kei af.” 

Vorige maand kwam de beloning: de opvang mocht alsnog open. “Keigaaf!” 

OBS Kiezel & Kei en IJsselkids zijn de samenwerking in de aanloop naar een eventueel integraal kindcentrum (IKC) aan het intensiveren. Daarom nu ook peuteropvang in de school. Het doel? “Zorgen voor een doorgaande leerlijn, zodat de overgang naar de basisschool straks soepel verloopt”, vertelt Marjolein. “De kinderen kunnen nu vanaf de peuterleeftijd bij ons terecht. En als ze naar de basisschool gaan, is er ook de mogelijkheid om bij ons naar de BSO te komen. Zo kunnen we een sterke band met ze opbouwen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden