Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Het winkelcentrum van Lekkerkerk: straks nóg modischer.
• Het winkelcentrum van Lekkerkerk: straks nóg modischer. (Foto: Jan Timmer)
zakelijk

WMW start met twee modezaken

  •   keer gelezen

LEKKERKERK • Aan ondernemersenthousiasme geen gebrek bij Willem Willemsen. Onlangs besloot hij de damesmodewinkel van Neven Mode over te nemen én een herenmodezaak te vestigen op winkelcentrum Raadhuisplein in Lekkerkerk. Beide zaken gaan begon september open voor publiek.


"Dat gaat gebeuren onder de namen WMW Damesmode en WMW Herenmode", zegt de o zo energieke prille zeventiger Willemse, die zich al eerder op het winkelcentrum vestigde met WMW Personeelsdiensten en vorig jaar boekhandel Sanorma opende. "Weet je wat het is", glimlacht hij. "Ik heb een hekel aan niets doen. Want van stilzitten kun je zomaar een oude zeur worden. Daarnaast is leegstand in een winkelgebied me een doorn in het oog. Op deze manier houd ik de levendigheid op het dorp mede in stand."

Borrelen
Het was zijn vrouw die Willem Willemsen een maand of vier geleden wees op het voornemen van Jaap en Annie Neven om afscheid te nemen van hun winkel Neven Damesmode. "Het begon meteen te borrelen bij mij. Het leek me een goed idee om de zaak voort te zetten. Per slot van rekening is Neven Damesmode wél een begrip in Lekkerkerk en omgeving. De familie Neven en ik werden het snel eens."

Vanaf medio september gaat de winkel verder onder de naam WMW Damesmode en wordt het assortiment uitgebreid met frisse, leuke collecties voor vrouwen vanaf 30. Willemsen: "Mooi is dat medewerkster Marijke blijft en dat we in Monique Oosterom een fijne collega voor haar hebben weten te strikken. Twee servicebewuste dames met een fijne uitstraling. En... voor veel dorpsgenoten bekende en vertrouwde verschijningen. Bij boekhandel Sanorma koos ik destijds voor een soortgelijke opzet. Iedereen op het dorp kent Toos, Lenie en Kim. Dat is zó belangrijk: een gemoedelijke en vriendelijke sfeer."

Met WMW Mannenmode wil Willemsen in een moderne en aantrekkelijke setting mannen vanaf 30 tot 100 jaar bedienen met kleding die niet alleen modisch is, maar ook lekker zit én betaalbaar is. "Van een spijkerbroek tot een mooi pak; bij ons kun je terecht", glimlacht Willem Willemsen. "We kunnen niet wachten tot het september is!"

Jan Timmer
Freelance-redacteur Het Kontakt Krimpenerwaard, Klaroen.nl en Regio-Voetbal
Volg @jtimmertekst op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten