Afbeelding

51ste Zonnebloemloterij van start

Algemeen 173 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Ook in de Krimpener- en Lopikerwaard is de (51ste) Zonnebloemloterij van start gegaan. Vanwege de situatie rondom het coronavirus is de lotenverkoop dit jaar r niet aan de deur, maar online.

“Een bijzondere start in bijzondere tijden”, weet Jan Slootjes namen Zonnebloemafdeling Krimpenerwaard. De afdeling heeft een digitale verkooppagina gemaakt: www.zonnebloem.nl/loten/p/zonnebloemafdelingKrimpenerwaard. Hier kunnen mensen terecht om de loten aan te schaffen, zodat de afdeling straks weer volop activiteiten kan organiseren voor mensen met een lichamelijke beperking.

Slootjes: “De opbrengst gaat naar de eigen Zonnebloemafdeling. Het voordeel van de onlineverkoop is dat iedereen gewoon thuis, op welk moment dan ook, de loten aan kan schaffen. De koper betaalt via iDeal en krijgt de loten direct in zijn mailbox.”

Wie liever toch papieren loten heeft, omdat hij of zij bijvoorbeeld niet zo thuis is met de computer, kan contact opnemen met Zonnebloemafdeling Krimpenerwaard, via secr.zonnebloem.krimpenerwaard@gmail.com of 06-48183099. Slootjes: “Wij zorgen er dan voor, dat er een vrijwilliger langskomt met de papieren loten.”

Vervolgens: “De opbrengst van de loterij gaat naar dagjes-uit en activiteiten in de Krimpenerwaard. Denk bijvoorbeeld aan een bezoek aan winkels, tuincentra, een gezellige middag of theaterbezoek. Maar ook aan een vakantieweek voor mensen met een lichamelijke beperking, die niet in staat zijn om zelfstandig van een vakantie te kunnen genieten. De vereniging streeft ernaar dat iedereen zonder extra zorgen kan deelnemen aan de maatschappij.”

Lopik/Cabauw
Ook Zonnebloemafdeling Lopik/Cabauw is met de lotenverkoop gestart. Wie het werk van deze afdeling wil steunen kan loten kopen via: www.zonnebloem.nl.loterij “Voor wie het lastig is om via internet loten te kopen kan misschien een kind of kleinkind de helpende hand bieden”, meldt Ria Nederend namens de afdeling.

De trekking van de loterij vindt plaats op maandag 12 oktober. Zonnebloemloten kosten twee euro per stuk. Er is een ruim prijzenpakket met een hoofdprijs van 15.000 euro. Meer informatie over het prijzenpakket is te vinden op www.zonnebloem.nl/loterij/prijzenpakket

Zonnebloem
De Zonnebloem verrijkt het leven van mensen met een lichamelijke beperking. Dat doet de vrijwilligersorganisatie met huisbezoeken, dagjes uit en aangepaste vakanties. Met 1.200 lokale afdelingen is de Zonnebloem actief in vrijwel elke wijk, dorp en stad in Nederland.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Luchtfoto met in het midden het IHC-terrein.
Ontwikkelcombinatie DBL presenteert planstudie IHC-terrein Krimpen aan de Lek Nieuws 3 uur geleden
• Eerdere editie van 'Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet'.
Zaterdag 4 mei: 3e editie Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet Nieuws 4 uur geleden
Afbeelding
Krimpen zoekt nieuwe burgemeester: inwoners mogen meedenken Nieuws 5 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden