• Coen Derickx is namens de PvdA voorgedragen als nieuwe wethouder van Krimpen aan den IJssel.
• Coen Derickx is namens de PvdA voorgedragen als nieuwe wethouder van Krimpen aan den IJssel. Foto: wijntjesfotografie.nl

Namen nieuwe wethouders Krimpen aan den IJssel bekend

Algemeen 4.472 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Wubbo Tempel (CDA), Hugo van der Wal (SGP) en Coen Derickx (PvdA) worden de nieuwe wethouders van de gemeente Krimpen aan den IJssel. Huidig wethouder Anthon Timm blijft namens de VVD in het college. 

Wubbo Tempel, nu nog werkzaam als gemeentesecretaris in Oudewater, krijgt de portefeuille financiën, energie en onderwijs. Hij woont in Rotterdam. Zijn toekomstig collega Hugo van der Wal werkt als senior beleidsadviseur op het ministerie van VWS. In zijn portefeuille zit onder meer het sociaal domein (WMO, jeugdzorg), en wonen. 

Loon op Zand
Coen Derickx is namens de PvdA voorgedragen als wethouder. Hij wordt verantwoordelijk voor onder meer sport, cultuur en participatie. Derickx is nu nog werkzaam als gemeentesecretaris in de gemeente Loon op Zand. Anthon Timm behoudt zijn portefeuille met daarin economie, bereikbaarheid en mobiliteit.      

Het is de bedoeling om de nieuwe coalitie, bestaande uit SGP, CDA, PvdA, ChristenUnie, VVD en Krimpens Belang, op vrijdagochtend 26 juni haar coalitieprogramma 'Evenwichtig door de crisis' presenteert. Vanwege de RIVM-richtlijnen is het nog niet bekend waar de presentatie precies gaat plaatsvinden. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden