• Cliënten met een verstandelijke beperking die worden begeleid door de Gemiva-SVG Groep kregen een cadeautje van Lionsclub Domaine des Dames.
• Cliënten met een verstandelijke beperking die worden begeleid door de Gemiva-SVG Groep kregen een cadeautje van Lionsclub Domaine des Dames. Foto: aangeleverd

Cadeau voor cliënten van Krimpenerwaardse locaties Gemiva-SVG Groep

Algemeen 546 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Mensen met een verstandelijke beperking die worden begeleid door de Gemiva-SVG Groep, kregen een cadeautje van Lionsclub Domaine des Dames.

De dames van de serviceclub uit Krimpen aan den IJssel hadden onderling een inzameling gehouden. Dit omdat de clubavonden vanwege de coronamaatregelen al sinds maart niet meer worden gehouden. Ook door de geplande Lifestyle Spring Market, een jaarlijks evenement om geld op te halen voor goede doelen, ging een streep. 

Missen
Christine Smits, begeleider bij het activiteitencentrum van de Gemiva-SVG Groep aan de Poolmanweg in Lekkerkerk, was blij verrast toen ze werd gebeld. Ze wist meteen waar zij de opgehaalde 500 euro voor wilde gebruiken: voor een paar mooie cadeaus voor cliënten die de afgelopen periode niet naar een dagbestedingslocatie konden gaan. “We merken dat onze cliënten de ondersteuning en activiteiten erg missen, terwijl ze dat juist zo nodig hebben. Een persoonlijk cadeau dat thuis voor wat afleiding kan zorgen, is voor hen van harte welkom. Samen met andere Gemiva-collega’s uit de regio hebben wij cadeaus uitgezocht die goed bij de cliënten passen.”

Eveline de Ronde is blij dat de Lionsclub iets kan betekenen. “Vorig jaar hebben wij een gift uitgereikt in de vorm van een muziekinstallatie. Wij zijn toen zelf op locatie geweest en hebben gezien hoeveel zo’n bijdrage betekent. Daarom wilde wij ook dit jaar weer iets voor hen doen. Het idee van de persoonlijke cadeaus sprak ons meteen aan. Op deze manier hopen wij hen een extra steuntje in de rug te geven.”

Weer open
In de Krimpenerwaard heeft Gemiva-SVG Groep zeven dagbestedingslocaties, zes woonlocaties en een ambulante dienst voor ondersteuning thuis. Vanwege de coronamaatregelen waren de dagbestedingslocaties de afgelopen periode gesloten. In de aankomende weken zullen deze gefaseerd weer open gaan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden