Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: nl.123rf.com

Geen verruiming koopzondag in Krimpen

  •   1004 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Een motie van Leefbaar Krimpen om de openingstijden van winkels op zondag uit te breiden kon donderdagavond niet rekenen op voldoende steun van de raad.

Als het aan raadslid Oscar Suijk ligt, mogen winkeliers in deze coronatijd hun zaak op zondag tussen 10.00 en 20.00 uur open houden. Nu nog hanteert de gemeente openingstijden van 12.00 tot 18.00 uur. Vooral bij supermarkten is het regelmatig zo druk dat er lange rijen ontstaan. Een verruiming van de openingstijden zou volgens Suijk helpen om een verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. "Je geeft supermarkten de mogelijkheid om het aantal bezoekers te spreiden."

Vaccin
Wilco Slotboom-Zeedijk (Stem van Krimpen) was naar eigen zeggen 'licht sceptisch' toen hij de motie voor het eerst onder ogen kreeg, "maar toen bedacht ik me dat deze (corona)crisis nog lang niet voorbij is. Als het helpt, moeten we het doen. Want de anderhalve meter samenleving blijft bestaan tot er een vaccin is."

De overige raadsleden waren een stuk minder enthousiast over de motie. Gerrit Jan Miedema (CDA) wees op het raadsdebat dat in december 2018 leidde tot invoering van de koopzondag in Krimpen aan den IJssel. "Dat was een hele gevoelige discussie. Moeten we nu, net voor de beëdiging van een nieuwe coalitie, die discussie opnieuw voeren?"

Schop na
Reinier Cornet (ChristenUnie) wees Leefbaar Krimpen erop dat de invoering van de koopzondag bij veel Krimpenaren nog altijd pijn doet. "En nu stelt u voor om de openingstijden nog verder te verruimen! Dat voelt als een schop na. Heb respect voor deze inwoners, die verdienen het om even met rust gelaten te worden."

Arrèn van Tienhoven (SGP) noemde de motie een nieuwe aanval op de zondagsrust. "Er zijn allerlei oplossingen te verzinnen om anderhalve meter afstand te houden, maar waarom kiest u dan weer voor de zondag? Gebruik die oplossingen op één van de andere zes dagen van de week, zou ik zeggen."

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }