Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Leerlingen van het Krimpenerwaard College mochten de afgelopen week na maanden weer naar school.
• Leerlingen van het Krimpenerwaard College mochten de afgelopen week na maanden weer naar school. (Foto: wijntjesfotografie.nl)

Na twee maanden weer leerlingen naar Krimpenerwaard College

  •   165 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Na twee maanden was het Krimpenerwaard College in Krimpen aan den IJssel de afgelopen week weer open. 

De school heeft ervoor gekozen om tot aan de zomervakantie het online onderwijs te continueren in combinatie met fysieke keuzelessen in de middag. Dit kan alleen onder strenge voorwaarden. Zo is het gebouw ingericht volgens de richtlijnen van het RIVM en moeten de leerlingen - net als de docenten en ander onderwijspersoneel - anderhalve meter afstand houden. Dit betekent in de praktijk dat niet iedereen tegelijk naar school kan. Per middag is er plek voor maximaal 300 leerlingen. 

Fijn
Rector Ad Keller merkte dat de kinderen het fijn vonden om weer naar school te gaan, "want de meeste leerlingen hadden het hélemaal gehad met het thuiszitten. Zij tekenden daarom massaal in voor de keuzelessen en er was ook belangstelling voor de activiteiten na schooltijd: weer eens samen iets doen - op gepaste afstand natuurlijk -, zoals het deelnemen aan een gezellige high tea. Ook de gymnastieklessen konden deels hervat worden en het suppen op de surfplas was een groot succes. De docenten waren eveneens blij de kinderen weer te zien, want écht contact geeft nog altijd de meeste voldoening."

Keller spreekt van een tussenoplossing. "Het is de vraag of de school na de zomervakantie weer een ‘gewone’ start kan maken. Vanwege die onzekerheid werken we de komende weken diverse scenario’s uit."

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }