Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Jan Willem Maris helpt klanten vanachter zijn wagen.
• Jan Willem Maris helpt klanten vanachter zijn wagen. (Foto: Floris Bakker)

Maris zet wagen voor eigen bakkerij in Krimpen aan de Lek

  •   515 keer gelezen

KRIMPEN A/D LEK • De verkoopwagen van Luxe Banketbakkerij Maris is normaal te vinden op markten in Rotterdam en Capelle aan den IJssel, maar sinds enkele weken staat 'ie ook voor de deur van de bakkerij in Krimpen aan de Lek.

En dat bevalt Jan Willem Maris prima. "Als je met je wagen naar een markt rijdt, kost dat best wel wat stress. Dit is toch heerlijk, zo dicht bij huis? Ik denk dat dit verkooppunt wel een blijvertje gaat worden." Bijna dertig jaar geleden verkochten Jan Willem's ouders ook al bakkersproducten vanuit een winkel bij hun bakkerij aan de Visserijstraat 3. "Na verloop van tijd stapten ze over op markten. Dat is ook nooit meer veranderd."

Tot eind maart, toen het coronavirus in heel Nederland om zich heen greep. In diverse plaatsen waar Maris met zijn verkoopwagen stond, werden markten gesloten. "Ik zat plotseling noodgedwongen thuis. Na een week bleek dat het allemaal langer zou gaan duren. Dat was wel een tegenvaller, want we hadden nog een flinke voorraad. Op zich vond ik het niet erg om die aan de voedselbank te doneren, maar je wilt die producten natuurlijk liever verkopen."

Tomoucen
Zo ontstond het idee om de verkoopwagen voor de bakkerij te parkeren. Iets waar Jan Willem nog geen moment spijt van heeft gehad. "Vanaf de start loopt het al goed. Klanten vinden het ook leuk dat ze in hun eigen buurt hun brood en banket producten kunnen kopen. Omdat ik hier vroeger woonde, ken ik best wel wat mensen uit het dorp. Die staan dan voor je verkoopwagen. Da's hartstikke leuk natuurlijk! Maar ik zie ook veel nieuwe gezichten." Hoogtepunt was toch wel Koningsdag. "Toen stond er 's morgens vroeg al een lange rij voor onze oranje tompoucen. Daar doe je het voor als ondernemer."

Inmiddels staat Jan Willem met zijn wagen ook weer op de markten in Rotterdam Ommoord en Alexandrium (Het Lage Land) en Capelle aan den IJssel (winkelcentrum de Koperwiek). Het verkooppunt voor de bakkerij in Krimpen aan de Lek is elke dinsdag (van 09.00 tot 15.00 uur) en zaterdag (van 09.00 tot 13.00 uur) geopend.

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }