Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard

D66 hekelt handelswijze nieuwe Krimpense coalitie

  •   328 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • D66 is ontstemd over de handelswijze van de nieuwe coalitie in Krimpen aan den IJssel. Fractievoorzitter Larry Köster verwijt de betrokken partijen 'op onverantwoorde wijze' bezig te zijn.

Het ambtelijk apparaat zou door de coronacrisis zwaar belast zijn. "Er zijn nu geen ambtenaren beschikbaar om een nieuw college in te werken en een collegewissel mogelijk te maken", merkte Köster donderdagavond op tijdens de raadsvergadering. "D66 vindt het niet in het belang van Krimpen aan den IJssel dat de nieuwe coalitie op 2 juli aanstaande een nieuw college wil installeren."

Crisis
Burgemeester Martijn Vroom riep in een brief van 25 maart de partijen nog op om de coalitieonderhandelingen op te schorten, omdat alle aandacht van met name het ambtelijk apparaat nodig is om de huidige crisis te bedwingen. Een maand later meldde hij dat het huidige college er 'in gezamenlijkheid' alles aan doet om de crisis te bestrijden. "En toch verzoeken de partijen die een nieuwe coalitie hebben gevormd, te weten SGP, VVD, Krimpens Belang, CDA, ChristenUnie en PvdA, om een nieuw college te installeren." Köster noemde de stap 'uiterst respectloos'.

Tijdens de discussie werd duidelijk dat de nieuwe coalitie geen overleg heeft gehad met de zittende wethouders of de ambtelijke organisatie om na te gaan of een collegewissel op dit moment uitvoerbaar is. "Ook het goede politieke gebruik om een coalitie-akkoord voor te leggen aan de ambtelijke organisatie - om haalbaarheid en mogelijke onjuistheden te verifiëren - blijkt de coalitie dus (nog) niet te volgen."

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }