Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Het Oude Haven Concert in Schoonhoven gaat dit jaar niet door.
• Het Oude Haven Concert in Schoonhoven gaat dit jaar niet door. (Foto: aangeleverd)

Streep door Oude Haven Concert in Schoonhoven

  •   210 keer gelezen

SCHOONHOVEN • De drie zomerse Springerparkconcerten én het jaarlijkse Oude Haven Concert in Schoonhoven gaan niet door. Dit vanwege de beperkende maatregelen rondom het coronavirus. 

Dat besluit heeft het bestuur van Schoonhoven Klassiek moeten nemen. “Een groepsevenement waar samen genieten van muziek in de buitenlucht centraal staat, past niet in de huidige 1,5 meter-samenleving”, aldus voorzitter Gregor Smeets. “We volgen de RIVM-richtlijnen van de rijksoverheid rondom het coronavirus. In ieder geval tot 1 september zijn groepsevenementen niet toegestaan. Bovendien willen we onze bezoekers niet in gevaar brengen. Onze concerten zullen dit jaar daarom helaas geen doorgang vinden.” 

Doorgeschoven
Het bestuur richt zich nu op volgend jaar. Smeets: “Inmiddels hebben we contact gehad met alle muzikanten die dit jaar zouden komen spelen. We kunnen melden dat de gehele programmering van 2020 én de lancering van de Muziek Fabriek zal worden doorgeschoven naar volgend jaar."

De Muziek Fabriek is een nieuw kindermuziekevenement dat Schoonhoven Klassiek samen met Het Cultuur Station en Silver Sound Studio heeft ontwikkeld. In de Muziek Fabriek maken kinderen onder professionele begeleiding een eigen nummer dat op de middag voorafgaand aan het Oude Haven Concert op het podium wordt opgenomen.

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }