• Het Oude Haven Concert in Schoonhoven gaat dit jaar niet door.
• Het Oude Haven Concert in Schoonhoven gaat dit jaar niet door. Foto: aangeleverd

Streep door Oude Haven Concert in Schoonhoven

Algemeen 426 keer gelezen

SCHOONHOVEN • De drie zomerse Springerparkconcerten én het jaarlijkse Oude Haven Concert in Schoonhoven gaan niet door. Dit vanwege de beperkende maatregelen rondom het coronavirus. 

Dat besluit heeft het bestuur van Schoonhoven Klassiek moeten nemen. “Een groepsevenement waar samen genieten van muziek in de buitenlucht centraal staat, past niet in de huidige 1,5 meter-samenleving”, aldus voorzitter Gregor Smeets. “We volgen de RIVM-richtlijnen van de rijksoverheid rondom het coronavirus. In ieder geval tot 1 september zijn groepsevenementen niet toegestaan. Bovendien willen we onze bezoekers niet in gevaar brengen. Onze concerten zullen dit jaar daarom helaas geen doorgang vinden.” 

Doorgeschoven
Het bestuur richt zich nu op volgend jaar. Smeets: “Inmiddels hebben we contact gehad met alle muzikanten die dit jaar zouden komen spelen. We kunnen melden dat de gehele programmering van 2020 én de lancering van de Muziek Fabriek zal worden doorgeschoven naar volgend jaar."

De Muziek Fabriek is een nieuw kindermuziekevenement dat Schoonhoven Klassiek samen met Het Cultuur Station en Silver Sound Studio heeft ontwikkeld. In de Muziek Fabriek maken kinderen onder professionele begeleiding een eigen nummer dat op de middag voorafgaand aan het Oude Haven Concert op het podium wordt opgenomen.

Floris Bakker

Redactiecoördinator Het Kontakt - Woerdense Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden