Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: 123rf.com

Leefbaar Krimpen wil zondagsopening verruimen

  •   1509 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Leefbaar Krimpen wil een verruiming van de openingstijden van winkels op zon- en feestdagen in Krimpen aan den IJssel. 

Raadslid Oscar Suijk zegt dat ondernemers worstelen met de coronamaatregelen, zoals de anderhalve meter afstand. "Daardoor mogen er ook minder mensen tegelijk in de winkel aanwezig zijn. Met name op de zondag zie je dan een enorme drukte ontstaan en leidt dit zelfs tot wachtrijen. Dit is niet wenselijk." 

Motie
Leefbaar Krimpen wil het mogelijk maken om op zondag tussen 10.00 uur 's morgens tot 's avonds 20.00 uur te winkelen. Om dat voor elkaar te krijgen dient Suijk donderdag een motie in tijdens de gemeenteraadsvergadering. “We doen dit ook met name voor onze ouderen en kwetsbaren, zodat zij wat makkelijker ook op zondag hun boodschappen kunnen doen zonder in het gedrang te komen. Daarnaast is er ook bij de ondernemers behoefte aan meer ruimte op de zondag om zo tot een betere spreiding te komen."

Suijk roept het college op om, vooruitlopend op de aanpassing van de verordening, het nu al toe te staan dat winkeliers hun zaak op zondag langer open houden, mocht het voorstel tot verruiming door de raad worden aangenomen. 

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }