Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Beheerder Cor Oskam.
• Beheerder Cor Oskam. (Foto: Dirk Molenaar)

Zwembad 't Wilgerak in Schoonhoven gaat weer open

  •   373 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Het is al weken mooi weer, maar zwembad 't Wilgerak in Schoonhoven bleef noodgedwongen dicht. Dinsdag 2 juni, daags na Pinksteren, gaat het weer open. Het wordt het laatste seizoen voor beheerder Cor Oskam.

“Niet alleen vanwege de coronamaatregelen gaan we later open”, vertelt Oskam. “Het heeft ook te maken met een nieuwe chloorinstallatie, die we noodgedwongen stop hebben moeten zetten. Er is nog wat finetuning nodig om zeker te weten dat we goed van start kunnen gaan. In de loop van deze week wordt het zwembad verder opgewarmd en gereed gemaakt voor de opening."

Het wordt hoe dan ook een heel ander seizoen door alle beperkende coronamaatregelen. In het kort samengevat gelden de volgende maatregelen: vooraf reserveren; geen verkoop van losse kaartjes, alleen abonnement of tienbadenkaart; maximaal acht tot tien mensen per half uur; trimzwemmen in de ochtend; 's middags blokmomenten voor kinderen tot 12 jaar en vanaf 1 juli opschaling van dertig naar honderd bezoekers.

Zonnecollectoren
Oskam benadrukt dat het seizoen 2020 een 'ramp' wordt. “En dat terwijl we veel gas hebben uitgespaard voor het opwarmen van het water. Door het mooie weer hebben we veel profijt van de zonnecollectoren.” Vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd is dit het laatste seizoen voor de huidige beheerder. “Ik ben hier in 1990 terechtgekomen en heb het altijd met veel plezier gedaan. Ik geniet van alle contacten”, aldus de sympathieke Oskam.

Het seizoen wordt in september afgesloten met de inmiddels traditionele hondenplons. “In het nieuwe jaar kom ik nog even terug om te helpen op te starten. Als het zwembad dan opengaat, is het voor mij definitief voorbij.”

Dirk Molenaar/RTV Krimpenerwaard

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }