• Installateur bezig met het leggen van zonnepanelen.
• Installateur bezig met het leggen van zonnepanelen. Foto: aangeleverd

QuaWonen doet huurders aanbod voor zonnepanelen

Algemeen 1.341 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Huurders van QuaWonen krijgen vanaf dit jaar een aanbod om zonnepanelen te laten plaatsen op het dak van hun woning. Hiervoor betalen zij een kleine verbruikersvergoeding, maar daar staat een lagere energierekening tegenover.

QuaWonen gaat in samenspraak met een deskundige bekijken welke woningen geschikt zijn voor zonnepanelen. Dit heeft onder meer te maken met de ligging van het dak. Als eerste krijgen bewoners van recente renovatieprojecten een aanbod. Daarna rolt de corporatie de campagne verder uit. De woningcorporatie verwacht elk jaar ongeveer 500 bewoners een aanbod te doen, van Schoonhoven tot Krimpen aan den IJssel. 

Gelijk
QuaWonen koopt de zonnepanelen en zorgt voor de installatie. Bewoners betalen elke maand 1,50 euro per zonnepaneel. Hun huurprijs blijft gelijk. De gebruikersvergoeding is altijd (veel) lager dan het bedrag dat bewoners besparen met de zonnepanelen. Zo dalen de woonlasten en zijn bewoners goedkoper uit.

Voor de plaatsing van de zonnepanelen is QuaWonen een samenwerking aangegaan met Tenten Solar, een ervaren partij die jaarlijks duizenden huizen en bedrijfspanden voorziet van zonnepanelen.

De overheid heeft met woningcorporaties de afspraak gemaakt dat hun woningvoorraad in 2050 CO2 neutraal is

Floris Bakker

Redactiecoördinator Het Kontakt - Woerdense Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden