Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Installateur bezig met het leggen van zonnepanelen.
• Installateur bezig met het leggen van zonnepanelen. (Foto: aangeleverd)

QuaWonen doet huurders aanbod voor zonnepanelen

  •   766 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Huurders van QuaWonen krijgen vanaf dit jaar een aanbod om zonnepanelen te laten plaatsen op het dak van hun woning. Hiervoor betalen zij een kleine verbruikersvergoeding, maar daar staat een lagere energierekening tegenover.

QuaWonen gaat in samenspraak met een deskundige bekijken welke woningen geschikt zijn voor zonnepanelen. Dit heeft onder meer te maken met de ligging van het dak. Als eerste krijgen bewoners van recente renovatieprojecten een aanbod. Daarna rolt de corporatie de campagne verder uit. De woningcorporatie verwacht elk jaar ongeveer 500 bewoners een aanbod te doen, van Schoonhoven tot Krimpen aan den IJssel. 

Gelijk
QuaWonen koopt de zonnepanelen en zorgt voor de installatie. Bewoners betalen elke maand 1,50 euro per zonnepaneel. Hun huurprijs blijft gelijk. De gebruikersvergoeding is altijd (veel) lager dan het bedrag dat bewoners besparen met de zonnepanelen. Zo dalen de woonlasten en zijn bewoners goedkoper uit.

Voor de plaatsing van de zonnepanelen is QuaWonen een samenwerking aangegaan met Tenten Solar, een ervaren partij die jaarlijks duizenden huizen en bedrijfspanden voorziet van zonnepanelen.

De overheid heeft met woningcorporaties de afspraak gemaakt dat hun woningvoorraad in 2050 CO2 neutraal is

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }