Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard

Chris van Meurs benoemd tot bondsridder Judobond

  •   405 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Schoonhovenaar Chris van Meurs (70) is vrijdagmiddag door Judobond Nederland benoemd tot bondsridder. 

Namens de judobond overhandigde Peter van Harmelen, voorzitter van het district Zuid-Holland, de ijverige vrijwilliger de bijbehorende speld met bronzen ereteken en een oorkonde. 

Van Meurs is al 35 jaar betrokken bij diverse activiteiten van de judobond. Dat deed hij in de hoedanigheid van vrijwilliger, trainer, begeleider en wedstrijdcommissielid. Met name sportschool Eelco de Boer uit Bergambacht kon jarenlang rekenen op de diensten van de Schoonhovenaar. 

Het avontuur begon bij Waddinxvener Bert den Edel, die destijds diverse jonge judoka's in de Krimpenerwaard in gymzalen van middelbare scholen onder handen nam. Toen het judovirus toesloeg, trok Chris van Meurs er regelmatig met regionale zwarte banders op uit. Onder hen zijn zoon Jasper van Meurs, Tom Blansjaar en Eelco Schippers. “Dan bleven we drie dagen achtereen bij grote toernooien in Almelo, Hengelo en Nijmegen.” 

Het Bergambachtse team nam deel onder de naam 'De Roze Prijsvechters', maar dat leidde tot meer lol dan een goed gevulde prijzenkast. De judoka's waren daarnaast actief als scheidsrechter. “Zo konden we toch een dag- en kilometervergoeding opstrijken. Die werd na afloop meteen soldaat gemaakt aan de bar van de sporthal”, lacht hij.

Graag had  Judobond Nederland de bondsridder tijdens een judotoernooi onderscheiden, maar dat lieten de beperkingen van het coronavirus niet toe. Van Meurs heeft bovendien te maken met een afnemende gezondheid. Hij was blij met de erkenning voor zijn inzet en de versierselen. “Dit doet me goed.”

Pieter van der Laan

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }