Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
ingezonden mededeling

Je slaapkamer opnieuw inrichten is géén overbodige luxe

  •   keer gelezen

De slaapkamer is een zeer belangrijke plek in huis en één van de ruimtes waar je het langst verblijft per etmaal. Veel mensen gebruiken de slaapkamer niet alleen om in te slapen maar ook om te werken, je sport te beoefenen, of om even rustig een boek te lezen. Het is dus belangrijk dat het inrichten van je slaapkamer de aandacht krijgt die het verdient. Wanneer je de slaapkamer gaat aanpakken kun je het beste eerst bekijken hóe je de slaapkamer wil veranderen. Ga je bijvoorbeeld voor een moderne slaapkamer, een luxe slaapkamer of een landelijke slaapkamer. Richt jouw slaapkamer in naar je eigen smaak want hoe beter het interieur van jouw slaapkamer bij je eigen stijl en smaak past hoe beter jij je erin thuis voelt.

Hoe pak ik het aan?
Begin bij het begin. Het allerbelangrijkste van een slaapkamer is een bed! Een bed bestaat in de meeste gevallen uit een ombouw, een (latten) bodem en een matras. We beginnen bij de ombouw. Wil je een unieke slaapkamer dan kun je kiezen voor een design bed dat op maat wordt gemaakt. Hierbij kun je kiezen uit de mooiste stoffen en houtsoorten. Ook nachtkastjes kunnen op maat worden gemaakt. Pas de nachtlampjes erop aan en het begin is er. Wanneer je wat ouder bent kun je ook kiezen voor een hoog- laag bed. Je kiest een bed nu eenmaal voor een langere tijd en een hoog- laag bed ziet eruit als alle andere bedden maar hebben het voordeel dat je ze in hoogte kunt verstellen als dat nodig is. Maak je gebruik van thuiszorg dan is een hoog- laag bed helemaal ideaal. 

Slapen zonder rugpijn
Een goede matras kan rugklachten verminderen. Rugpijn kan ontstaan door een verkeerde matras. Een goede matras moet zijn aangepast aan jouw lichaam. Met de aanschaf van een goede matras moet er dus rekening worden gehouden met meerdere factoren zoals lengte, gewicht, slaapvoorkeur (rug, zij) en fysieke ongemakken. Vraag voor het kopen van een goede matras dan ook altijd advies aan een deskundige. Met het juiste matras kunnen veel ongemakken verminderen of zelfs verdwijnen en sta je weer uitgerust op.

Wat is er nog meer nodig?
Hoe wil jij dat jouw slaapkamer er verder uit komt te zien. Ga je voor chique of voor een landelijke uitstraling? Wil je jouw slaapkamer volgens een bepaald thema inrichten? Bepaal je eigen smaak en indeling want zoals eerder gezegd hoe beter het interieur van jouw slaapkamer bij jouw eigen stijl en smaak past hoe beter jij je erin thuis voelt. Een tip voor als je slaapkamer aan de kleine kant is; houd de kleuren licht. Vooral de kleur van de muren bepalen de sfeer van je slaapkamer. Door de muren van je slaapkamer licht te houden lijkt een kamer optisch groter. Je kunt de onderkant van de muur ook donkerder maken en de bovenkant van dezelfde muur wit te maken. Zorg er dan wel voor dat je minimaal 10 centimeter wit vanaf het plafond hebt.

Kleuren kunnen inderdaad ons humeur beïnvloeden. Zo is groen rustgevend, staat oranje voor stabiliteit en warmte, staat geel voor energiek en blauw werkt kalmerend. Wit en zilver stralen vooral luxe en comfort uit. Bij een grote slaapkamer horen grote meubels en een mooi ruim bed. Heb je een grote vloer oppervlakte dan kun je deze warmer laten aanvoelen met een groot kleed waarop je het bed en de nachtkastjes plaatst. Met een plafondhoge kast creëer je niet alleen ruimte maar het zorgt ook voor een rustig effect.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten