Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Een van de aanhoudingen.
• Een van de aanhoudingen. (Foto: Politie Utrecht )

Aanhouding in Benschop vanwege drugshandel

  •   1738 keer gelezen

BENSCHOP • Bij een actie vanwege 'ernstige vermoedens' van georganiseerde drugshandel heeft de politie zaterdag zes personen aangehouden. De politie viel binnen in panden in Benschop, Haaften, Houten, Nieuwegein en Utrecht. De aangehouden personen zijn in de leeftijd van 27 tot en met 36 jaar. In diverse woningen werden huiszoekingen gedaan.

Ruim twee maanden geleden startte de politie een onderzoek op basis van binnengekomen informatie en eigen waarneming, meldt Politie Utrecht: ‘Uit het onderzoek kwam een beeld naar voren van een groep mensen die in verschillende rollen samenwerkten bij de handel in harddrugs. De verdachten leverden drugs op bestelling. Hoofdverdachte in het samenwerkingsverband is een 36-jarige man uit Nieuwegein’.

Bij de doorzoekingen werden honderden pillen en honderden zogenaamde ponypacks aangetroffen. Ponypacks zijn verpakkingen die worden gebruikt voor cocaïne. Verder zijn een handelshoeveelheid softdrugs in beslag genomen, evenals telefoons, computers, contant geld en vijf personenauto’s. De precieze hoeveelheid aan in beslag genomen –vermoedelijke- drugs moet nog worden bepaald, maar het gaat om meer dan een gebruikershoeveelheid. 

De verdachten zijn overgebracht naar het bureau voor verhoor:  'Vervolgonderzoek moet duidelijk maken of er inderdaad sprake was van (georganiseerde) drugshandel, gedurende welke periode de criminaliteit plaatsvond en welk aandeel de verdachten hebben in de verdenkingen'. 

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }