Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• De nieuwe stoelen zijn klaar voor gebruik.
• De nieuwe stoelen zijn klaar voor gebruik.

Dorpshuis De Schouw bereidt zich voor op heropening

  •   260 keer gelezen

LOPIK • Dorpshuis De Schouw bereidt zich voor op een heropening: ‘Wat we kunnen doen per 1 juni en 1 juli gaan we natuurlijk ook doen’.

‘Afgelopen week hebben bestuur en bedrijfsleider van De Schouw uitgebreid gesproken over hoe we om moeten gaan met de nieuwe richtlijnen voor het op verantwoorde wijze versoepelen van de lockdown’, meldt het bestuur in een nieuwsbrief.

‘We zijn natuurlijk blij dat er zicht komt op het -gedeeltelijk- herstarten van activiteiten in De Schouw, maar de eerlijkheid gebiedt ons om te zeggen dat de concrete invulling nog niet zo eenvoudig is. We hebben te maken met de richtlijnen van de regering en het RIVM, met het protocol voor de horeca dat afgelopen week gepubliceerd is en de logistieke en fysieke mogelijkheden die ons pand biedt’.

Onduidelijk
Er zijn volgens het bestuur ‘op detailniveau’ nog de nodige onduidelijkheden: ‘Een flink grijs gebied om het zo maar te noemen. Maar we zullen binnenkort een passend protocol opstellen voor De Schouw. Wat we kunnen doen per 1 juni en per 1 juli gaan we natuurlijk ook doen!’

Bedrijfsleider Angelique Drogt is ondertussen aan de slag gegaan met het verzorgen van vrijdagse afhaalmaaltijden onder het motto ‘Eat and Stay Home’. Vele tientallen inwoners hebben daar volgens het bestuur al gebruik van gemaakt. 'Dit is voorlopig een blijvertje dus'. 

Wie ook wil bestellen: angelique.drogt@deschouwlopik.nl.

Stoelen
Verder zijn de nieuwe stoelen geleverd voor de Vogelsanghzaal, die konden worden aangeschaft dankzij een provinciale subsidie. ‘Jammer genoeg moeten we nog even wachten om deze in gebruik te nemen’.

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }