• Freerunner Laurens Hofman in actie.
• Freerunner Laurens Hofman in actie. Foto: aangeleverd

Krimpense freerunner leert kinderen online nieuwe 'tricks'

Algemeen 505 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • De Krimpense freerunner Laurens Hofman (22) van OneMovement plaatste de afgelopen weken filmpjes op YouTube om kinderen online nieuwe tricks te leren.

Vanwege het coronavirus moest hij eind maart stoppen met zijn freerunlessen die hij geeft op verschillende locaties in Rotterdam en Krimpen aan den IJssel. "Gelukkig mag ik vanaf deze week weer beginnen", laat hij opgetogen weten. "Normaal gesproken geef ik m'n trainingen in een gymzaal, maar dat mag nog even niet. Dus we gaan lekker naar buiten en gebruiken de obstakels die in de wijk staan."

Beweegchallenge
De afgelopen weken maakte hij, speciaal voor kinderen van het naschoolse project van Werken als een Paard, een 'beweegchallenge'. "De kinderen die meedoen aan ons project wonen veelal in achterstandswijken in Rotterdam", legt begeleider Karin Lecarpentier uit. "Het project is juist bedoeld om de wereld van deze kinderen wat te vergroten. En nu zaten ze noodgedwongen thuis. Daarom hebben we aan onze gastdocenten - waaronder Laurens - gevraagd om filmpjes en challenges voor hun te maken, zodat ze thuis konden blijven ontdekken."

De lessen die Hofman geeft, kunnen rekenen op veel belangstelling. Zelf snapt hij dat wel. "Freerunnen is onder jongeren razend populair. Ze denken er zelfs aan om er een olympische sport van te maken, dus het is echt heel groot aan 't worden." 

Zelf begon hij op zijn achtste met oefenen. "Ik was altijd bezig met klimmen, klauteren, springen en salto's maken. Op mijn veertiende kwam ik erachter dat er een sport bestond voor wat ik altijd al deed: freerunning. Ik startte bij de lokale turnvereniging waar ze  freerunninglessen aanboden. Hier ging ik elke week een uurtje trainen."

Behoefte
Hij leerde steeds beter te freerunnen. Op zijn 15e startte Laurens met een opleiding sport en bewegingsleider. Na het afronden van deze opleiding besloot hij voor zichzelf te beginnen. "Ik zag dat er behoefte was aan lessen freerunning. Dus ik ben met OneMovement begonnen. En dat loopt heel goed."

Zelf leert hij ook nog altijd nieuwe tricks. "Het leuke aan freerunnen is dat je nooit helemaal klaar bent. Als je op een nieuwe plek bent , zie je weer nieuwe uitdagingen. Het is een soort never ending story."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
NOM-wijk Krimpen a/d IJssel: toekomstgericht wonen in groene buurt Nieuws 6 mei, 13:57
• Het team van Autobedrijf Broere in de werkplaats.
Peugeot terug in Krimpen aan den IJssel Zakelijk 6 mei, 13:42
Arie en Alie den Otter: trots op Arie's lintje.
Arie den Otter koninklijk onderscheiden voor vrijwillige inzet: 'Ik vind het leuk om mensen blij te zien' Nieuws 6 mei, 11:17

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden