• Samengestelde voedselpakketten.
• Samengestelde voedselpakketten.

Voedselbank IJssel en Lek blij met alle steun: ‘dank daarvoor!’

Algemeen 469 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Voedselbank IJssel en Lek ontvangt tijdens deze coronacrisis wekelijks extra steun. De voorziening is daar blij mee en dankbaar voor, meldt secretaris Frits Bruens.

“We ontvangen van diverse mensen donaties in geld en goederen. Ook geven bedrijven, winkeliers en andere ondernemers met gulle hand. Hierdoor kunnen er voor de 160 gezinnen die van de Voedselbank gebruik moeten maken wekelijks één of meer pakketten met gezond voedsel worden samengesteld. Dank daarvoor!”

Eieren
Bruens wil één voorbeeld geven, ‘zonder anderen tekort te willen doen’: “We krijgen van een donateur een jaar lang eieren aangeboden voor alle klanten van de Voedselbank. Dit komt neer op een donatie van 20.000 eieren op jaarbasis.”

Ook wil de Voedselbank-secretaris alle mensen bedanken die zich aanmelden om vrijwilliger te worden: “Het aanbod is zo groot, dat we er nu geen plaats voor hebben om iedereen aan het werk te zetten. Het is hartverwarmend.”

Open armen
Minder positief is dat de coronacrisis leidt tot een toename van het klantenbestand. “We zien helaas langzaam maar zeker dat meer mensen uit noodzaak bij ons aankloppen. Maar we ontvangen hen uiteraard met open armen.”

De Voedselbank betrok onlangs een nieuw onderkomen. Het is van 't Vaartland in Stolwijk verhuisd naar de Twijnstraweg in Lekkerkerk. Bruens: "Daar hebben we de beschikking over een ruime hal van bijna 400 vierkante meter. We hebben het dankzij enkele gulle sponsors kunnen betrekken en inrichten."

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden