Afbeelding
Foto: lechatnoir

Bibliotheek Krimpen aan den IJssel stapsgewijs weer open

Algemeen 460 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • De vestigingen van Bibliotheek aan den IJssel in Krimpen aan den IJssel en Capelle aan den IJssel gaan begin juni voor een paar dagen per week open. 

"We doen het stapsgewijs", verklaart woordvoerder Mariëlle Post. "Om alles veilig volgens de nieuwe regels te organiseren, gebruiken we de aankomende weken om onze vestigingen en de procedures aan te passen naar de 'anderhalve meter bibliotheek'. We volgen hierbij de landelijke richtlijnen."

Bij de vestiging in De Tuyter in Krimpen aan den IJssel worden onder meer looproutes aangebracht en plexiglas schermen geplaatst bij de balies. Daarnaast staan er voor bezoekers flesjes met desinfecterende middelen klaar. Snuffelen tussen de boeken of een krantje lezen zit er voorlopig niet in. "Het is de bedoeling dat leden boeken en materialen reserveren en die ophalen in onze bibliotheek."

Boekenservice
Tijdens de sluiting van de vestigingen is er veel gebruik gemaakt van de boekenservice van Bibliotheek aan den IJssel. Post: "Leden konden boeken en materialen uit de eigen bibliotheekcollectie reserveren. Die lagen dan voor ze klaar bij de ingang van de bibliotheek. Na 3 juni is het weer mogelijk om boeken en materialen uit de gehele collectie - dus ook uit andere vestigingen - te lenen."  

Het houden van activiteiten in de bibliotheek is voorlopig niet mogelijk. Activiteiten zoals het Digicafé, de Leesclub en het Taalcafé worden al enkele weken online aangeboden. "Dat gaat best aardig", weet Post. "Zo krijgen deelnemers van het Taalcafé hun lessen nu via Zoom aangeboden. Dat bevalt ze prima."

Tijdens de sluiting en ook daarna nog tot en met 30 juni rekent Bibliotheek aan den IJssel geen leengeld. "Voorlopig mag je de materialen dus thuis houden, ook als de bibliotheek straks open gaat", aldus Post. 

Bibliotheek Krimpen gaat woensdag 3 juni weer open. Daarna is de bibliotheek op maandag van 10.00 tot 17.00 uur, woensdag van 10.00 tot 17.00 uur en vrijdag van 13.00 tot 20.00 uur te bezoeken. Meer informatie: 010-4503244 (tijdens kantooruren) en e-mail: inlichtingen@bibliotheekaandenijssel.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden