• Mariëtte Bac-Engels en Willy van Leeuwen van Fair Chance kwamen woensdag 150 tassen ophalen bij de BlijeGift van Annette Koopman (tweede van links). Rechts staat Arthur Bouw van stichting 'De Vrienden van...'.
• Mariëtte Bac-Engels en Willy van Leeuwen van Fair Chance kwamen woensdag 150 tassen ophalen bij de BlijeGift van Annette Koopman (tweede van links). Rechts staat Arthur Bouw van stichting 'De Vrienden van...'.

Tas vol etenswaren en speelgoed voor arme gezinnen Krimpen en Krimpenerwaard

Algemeen 1.221 keer gelezen

KRIMPEN A/D LEK • Dankzij een donatie van stichting 'De Vrienden van…' krijgen arme gezinnen uit Capelle, Krimpen en Krimpenerwaard een tas vol speelgoed, etenswaren en huishoudartikelen.

"We willen hen hiermee een steuntje in de rug geven in deze onzekere tijden", vertelt Arthur Bouw van 'De Vrienden van…'. Eerder startte de stichting al met 'Giro50', een initiatief om zzp'ers in de regio te helpen door een volle boodschappenwagen te sponsoren. "Dat doen we door 50 euro naar de getroffen ondernemer over te maken."

Voor de nieuwe actie werkt 'De Vrienden van…' samen met de BlijeGift, een stichting uit Krimpen aan de Lek die zich inzet voor gezinnen die net niet in aanmerking komen voor een pakket van de voedselbank. Het gaat volgens Annette Koopman veelal om mensen die in de schuldsanering zitten en 'geen cent te makken' hebben. "Het is een groep mensen zonder reserves. Dus als na drie weken het geld op is, is het ook écht op. Om die laatste week toch door te komen, geven wij deze mensen levensmiddelenbonnen. Die kunnen ze bij de plaatselijke slager, bakker of supermarkt verzilveren."

Stijging
Het aantal mensen dat voor hulp aanklopt bij de BlijeGift voor hulp groeit gestaag. Koopman verwacht dat die stijging de komende maanden zal doorzetten. "Door de coronacrisis verliezen mensen hun baan en dus hun inkomen. De armoede neemt toe." 

Voor Mariëtte Bac-Engels van Fair Chance is dat een herkenbaar verhaal. Deze stichting bereidt zich eveneens voor op een uitbreiding van het cliëntenbestand. Bij de stichting, die kleinschalige activiteiten organiseert voor kinderen uit financieel kwetsbare gezinnen uit Krimpen aan den IJssel, komen steeds meer aanmeldingen binnen. Daarom is Bac-Engels blij met de 150 tassen ze samen met Willy van Leeuwen op mocht halen bij de BlijeGift. "Heel veel gezinnen in Krimpen kunnen zo'n tas goed gebruiken."

Vanwege de coronacrisis moest Fair Chance de afgelopen weken veel van haar activiteiten schrappen. Zo ging het jaarlijkse bezoek aan de kermis niet door. "In plaats daarvan hebben we de gezinnen verblijd met een Hema-cadeaukaart van 50 euro."

Socialer
Ondanks alle ellende van deze coronacrisis ontstaan er ook mooie dingen, merkt Bouw. "Mensen zijn socialer geworden, ze kijken weer wat meer naar elkaar om. Je ziet ook hele mooie initiatieven ontstaan om met name ouderen te helpen."  

Annette Koopman zegt dat bedrijven ook vaker spullen doneren aan de BlijeGift. "Veel bedrijven zitten met grote voorraden die ze niet kwijt kunnen. Heel vervelend natuurlijk, maar wij kunnen die producten goed gebruiken. Zo hebben we duizenden blikjes cola, die een frisdrankfabrikant ons aanbood, geschonken aan voedselbanken hier in de regio. Daar waren ze uiteraard heel blij mee."    

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden