• Lunchroom De Heerlijkheid van Ouderkerk is begonnen met een afhaalservice.
• Lunchroom De Heerlijkheid van Ouderkerk is begonnen met een afhaalservice. Foto: Jan Timmer

Dagbesteding Krimpenerwaard maakt van de nood een deugd: 'blij met alle steun!'

Algemeen 2.206 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • "Natuurlijk zijn het zorgelijke tijden, ook voor Stichting Dagbesteding Krimpenerwaard", zegt directeur Arjenne Timmer. "Maar we proberen ons er doorheen te slaan en de boel overeind te houden."

Bijvoorbeeld met allerlei acties die veel plezier opleveren én geld in het laatje brengen. "We krijgen er veel fijne reacties op en zijn blij met al die mensen die SDK belangrijk vinden. Zij steunen ons door bijvoorbeeld taarten bij ons te kopen, mee te doen aan de bonbonactie van onze locatie 'Lunchen bij Springer' in Schoonhoven en gebruik te maken van de afhaalmogelijkheden die lunchroom De Heerlijkheid van Ouderkerk sinds kort biedt."

Normaal gesproken runt SDK met haar verstandelijk beperkte deelnemers, begeleiders en een groep enthousiaste vrijwilligers vijftien locaties in de Krimpenerwaard. Gedwongen door de coronamaatregelen zijn er daarvan sinds half maart acht tijdelijk dicht.

Verdrietig
"Een verdrietige situatie", zegt Arjenne Timmer. "Zeker ook omdat vele tientallen deelnemers nu thuis of in hun woonvoorziening verblijven en niet kunnen doen wat ze zo graag willen: genieten van fijne en zinvolle dagbesteding. Dat doet pijn, hoor. Uiteraard hebben we begrip voor ouders die hun zoon of dochter thuis houden en woonvoorzieningen die hun bewoners binnenhouden. Het is een spannende en onzekere tijd; dat besef ook ik als moeder van een kind met een verstandelijke beperking. We ervaren gelukkig ook dat mondjesmaat deelnemers terugkeren in de projecten. Een positieve ontwikkeling die ons duidelijk maakt dat er vertrouwen is in de strikte wijze waarop we de RIVM-voorschriften toepassen en zo een veilige omgeving hebben gecreëerd."

Op de locaties De Schatkamer en het personeelsrestaurant van QuaWonen in Bergambacht werken de deelnemers dezer dagen (en de komende weken) hard aan het vervaardigen van taarten die in zes verschillende varianten à tien euro worden verkocht.

"Het is fantastisch om te zien", glimlacht Arjenne Timmer. "De toewijding, het plezier en het succes, want er worden er al heel wat besteld. Daar zijn we blij mee, want niet alleen het maken van de taarten is een feestje, ook prettig is dat de opbrengst naar onze stichting gaat."

Wie een taart wil bestellen, kan mailen naar marjan.stgkrimpenerwaard@gmail.com of bellen/appen met 06-28682464.

Heerlijkheid
Ook in Lunchroom De Heerlijkheid van Ouderkerk zijn de werkzaamheden weer opgestart. "Zolang de huidige coronamaatregelen nog gelden kunnen belangstellenden bij De Heerlijkheid terecht voor catering van de lunch, coffee-to-go, vers sap en lekkere zelfgemaakte kokosmakronen."

Het werkt simpel: op de Facebookpagina van Lunchroom De Heerlijkheid van Ouderkerk en op de website www.deheerlijkheidvanouderkerk.nl (onder 'nieuws') is de menulijst te vinden. Na de keuze te hebben bepaald kan deze via 0180-396800 (op werkdagen tussen 09.00 en 16.00 uur) of e-mail: (bestellingheerlijkheid@gmail.com) worden doorgegeven en kan worden afgesproken wanneer de bestelling wordt afgehaald.

Arjenne: "We zijn vorige week begonnen met deze service en doen er veel mensen een plezier mee, zo hebben we mogen ondervinden."

Ook in het project 'Lunchen bij Springer' te Schoonhoven loopt een verwen-actie. "Daar kunnen belangstellenden à 12,50 euro een weckpot vol eigengemaakte bonbons bestellen; 2,50 euro daarvan gaat naar SDK.

Bestellen kan via: info@brasseriespringer.nl of 0182-230690. Ophalen kan tot en met zaterdag 9 mei van 16.00 tot 18.00 uur bij Brasserie Springer.

Deugd
"Zo zie je, we zitten niet stil", besluit Arjenne Timmer. "We proberen van de nood een deugd te maken. Met de support van al die mensen die ons een warm hart toedragen komen we deze bijzondere periode wel door."

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden