• Illustratie uit het boek met professor Buikje en hondje Peer.
• Illustratie uit het boek met professor Buikje en hondje Peer.

Hulp gezocht bij interactief prentenboek

Algemeen 423 keer gelezen

REGIO • Michel Linthorst roept kinderen op een bijdrage te leveren aan zijn prentenboek 'Over een hondje'. "Ik hoop op zoveel mogelijk reacties", zegt de creatieve duizendpoot.

Hij daagt kinderen (volwassenen mogen ook meedoen) uit om mee te denken met het verhaal en tekeningen te maken. "Op mijn website staan vier opdrachten. Zoals: 'teken een lief, gek of grappig hondje en vindt een machine uit", legt Linthorst uit.

De inwoner van Berkenwoude hoopt dat de interactie hem op ideeën brengt waar hij anders niet op gekomen zou zijn. "Ik wil kinderen uitdagen en prikkelen om hun verbeelding, fantasie en creativiteit te gebruiken. Het is belangrijk dat ze die vaardigheden ontwikkelen, omdat ze daar veel aan kunnen hebben. Bijvoorbeeld bij het oplossen van problemen of bij het bedenken van nieuwe ideeën."

Peer
Het prentenboek gaat over het hondje Peer. Hij denkt dat er iets mis is met hem omdat hij een paar ongelukjes heeft gehad. Zo plaste hij per ongeluk over de broek van de burgemeester. Zijn baasje, professor Buikje, vindt dat niet leuk en is teleurgesteld. Hij zoekt driftig naar oplossingen voor het probleem…

Michel Linthorst: "Ondanks dat het een grappig, ondeugend en ook wel ontroerend prentenboek met prachtige illustraties -vind ik zelf-, zit er ook een belangrijke boodschap in verborgen. Namelijk: Je bent goed, precies zoals je bent, wat andere mensen ook van je zeggen of denken. Ik werk in mijn projecten altijd 'gelaagd', zodat er zowel voor kinderen als volwassenen iets uit te halen of te beleven is."

Ontdekken
Linthorst werkte lang in het onderwijs als dramadocent. "Het prentenboek maakt deel uit van de 7 Life Skills-methode die ik ontwikkeld heb voor basisscholen, het speciaal en voortgezet onderwijs. Kinderen en jongeren kunnen daarbij ontdekken wie ze zijn, waar ze goed in zijn en wat hun dromen zijn. Ik ben nu zzp-er en combineer de trainingen en het ontwikkelen van educatieve materialen met mijn kunstenaars- en schrijversschap."

Om het boek te kunnen uitgeven is Michel een crowdfunding-actie gestart. "Het loopt erg goed", meldt hij tevreden. "Mede dankzij een flinke bijdrage van het prins Bernhard Cultuurfonds. Zij zijn enthousiast vanwege de thematiek in het prentenboek en de maatschappelijke betrokkenheid en bijdrage. Als alles naar wens verloopt komt 'Over een hondje' na de zomervakantie uit."

Het prentenboek maakt Michel in samenwerking met Jeroen Hoogerwerf van uitgeverij Levendig en illustrator Angela Damen.

Insturen
Tenslotte: "Kinderen kunnen hun ideeën en tekeningen tot eind mei insturen. We hebben al een paar inzendingen binnen, zelfs uit Mozambique."

Zie voor alle informatie: http://www.MIES.ink 

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Krimpenerwaard: einde aan wonen onder hoogspanningslijnen Nieuws 14 uur geleden
• Luchtfoto met in het midden het IHC-terrein.
Ontwikkelcombinatie DBL presenteert planstudie IHC-terrein Krimpen aan de Lek Nieuws 16 uur geleden
• Eerdere editie van 'Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet'.
Zaterdag 4 mei: 3e editie Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet Nieuws 17 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden