Afbeelding

Op Afstand Dichtbij lanceert 'Krimpens Kwartiertje'

Algemeen 451 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Het eerste nummer van 'Het Krimpens Kwartiertje' verschijnt vrijdag 1 mei in een oplage van 1.500 stuks. Het blad is bedoeld voor ouderen en andere inwoners van Krimpen aan den IJssel, die vanwege het coronavirus niet de deur uit kunnen of geen bezoek kunnen ontvangen. Initiatiefnemer is het platform 'Op Afstand Dichtbij in Krimpen'.  

"Het Krimpens Kwartiertje' is een poging om voor mensen die het vanwege de coronacrisis moeilijk hebben, de tijd even stil te zetten", meldt Hugo van der Wal namens het platform. "Het blad bevat vooral 'oud nieuws-artikelen', krantenstukjes en foto's uit de tijd van vroeger."

Bevrijding
In het eerste nummer gaat het vooral over Krimpen in oorlogstijd en tijdens de bevrijding. Hieraan is meegewerkt door de Historische Kring Krimpen aan den IJssel, Fotocollectie Krimpen in Beeld en het Streekmuseum Krimpenerwaard. Van der Wal: "Voor de komende uitgaven hebben zij ook hun medewerking toegezegd."

Ook is er een artikel opgenomen uit 'de Klinker', nr. 5 - 2012, waarin Huib Neven vertelt over de vroeger welbekende Krimpense huisarts, dokter Prins.  

Daarnaast zijn vaste ingrediënten van 'Het Krimpens Kwartiertje' een recept uit grootmoeders tijd, een puzzel -in dit eerste nummer een 'Krimpen-woordzoeker' -, een of meer pagina's met tips om de coronatijd gezond door te komen, ditmaal verzorgd door Kuiper en Koning Fysiotherapie, en de rubriek 'Zwaaien op afstand'. In deze rubriek kan men iemand die het vanwege de coronacrisis moeilijk heeft, een hart onder de riem steken. Tekstjes en foto's hiervoor kunnen worden geupload via de website http://www.krimpenskwartiertje.nl

Tweewekelijks
Van der Wal: "Het is de bedoeling dat 'Het Krimpens Kwartiertje' gedurende de coronacrisis tweewekelijks verschijnt. Het wordt kosteloos verspreid binnen de zorginstellingen voor ouderen, Crimpenersteyn en Tiendhove, en in diverse wooncomplexen voor senioren binnen Krimpen aan den IJssel. Daarnaast kunnen belangstellenden een gratis exemplaar ophalen bij de Albert Heijn, Jumbo De Korf, Jumbo De Olm, Brugzicht Boeken of Boekhandel Kamerbeek, of er een aanvragen via www.krimpenskwartiertje.nl, via de Facebookpagina 'Op Afstand Dichtbij in Krimpen' dan wel telefonisch: 06-55167066.

"Het Krimpens Kwartiertje" is ook digitaal beschikbaar (http://www.krimpenskwartiertje.nl) Deze website gaat rond 4 mei 2020 online.

Het team van het platform 'Op Afstand Dichtbij in Krimpen' bestaat naast Hugo van der Wal uit Cobus Boele, Sharon Tollenaar, Corien Delger-Vis, Willie van Leeuwen-Broere en Lineke Mooibroek.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden