• Jaap en Annie Neven in de winkel.
• Jaap en Annie Neven in de winkel. Foto: wijntjesfotografie.nl

Eigenaren met pensioen; Neven Damesmode sluit haar deuren

Algemeen 1.639 keer gelezen

LEKKERKERK • Na ruim veertig jaar hun damesmodezaak met veel plezier te hebben gerund is het voor Annie en Jaap Neven tijd om per 1 juli een andere invulling aan hun leven te geven. De pensioengerechtigde leeftijd is inmiddels bereikt en vanaf woensdag 6 mei start de opheffingsuitverkoop.

Het begon allemaal op 16 mei 1979 aan de Voorstraat 122 te Lekkerkerk met Jaap Neven Sport & Mode, waar Annie en Jaap Neven naast damesmode ook heren- kinderkleding en sportartikelen verkochten. Al snel bleek de winkelruimte te klein en de ambitie te groot en kwam in 1984 de mogelijkheid om het pand aan de Kerkweg 16 te betrekken.

"Hierdoor werd de zaak bijna vijfmaal zo groot: van 60 naar 280 vierkante meter, en kon het assortiment nog beter gepresenteerd worden", blikken Annie en Jaap terug.

Passie
In die tijd had een modezaak met dames- heren- en kinderkleding, in combinatie met sportartikelen, prima toekomstperspectieven, maar regeren is vooruitzien en ook het detailhandelslandschap veranderde. Het ondernemersduo onderkende dit op tijd, want de consument verkoos de speciaalzaak. Dit leidde ertoe dat de winkel steeds meer een damesmodezaak werd.

"Hier lag ook de passie van Annie", vertelt Jaap. "Geleidelijk verdween eerst de kindermode, gevolgd door de herenmode en tenslotte namen we ook afscheid van de sportartikelen."

Jeans
In 1997 verhuisde de zaak naar het nieuwe winkelcentrum en veranderde de naam in Neven Mode met de slogan 'Damesmode die bij u past'. Dit alles in een moderne winkel met merken als Expresso, Lecomte, Monari, Zerres, Rabe en Gerry Weber.

In 1999 kwam het pand aan de Kerkweg 16 vrij en Annie en Jaap besloten om er een mannenjeanszaak te starten, waarna enkele jaren later er een One Brandstore met Pall Mall-kleding van werd gemaakt. Weer later veranderde de naam in PME Legend shop. In 2011 besloten ze hiermee te stoppen en zich volledig te richten op de damesmodezaak.

En nu is het dus tijd om te stoppen. In Marianne en Willem Willemsen zijn opvolgers gevonden, die verdergaan onder een andere naam maar met de medewerksters die bij Neven Mode werkzaam zijn.

Bedanken
Annie en Jaap Neven tenslotte: "We willen alle klanten bedanken voor hun vertrouwen en de gezellige tijd. We hopen hen de komende weken te mogen ontmoeten en wensen hen in deze coronatijd een goede gezondheid toe!"

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Krimpenerwaard: einde aan wonen onder hoogspanningslijnen Nieuws 5 uur geleden
• Luchtfoto met in het midden het IHC-terrein.
Ontwikkelcombinatie DBL presenteert planstudie IHC-terrein Krimpen aan de Lek Nieuws 7 uur geleden
• Eerdere editie van 'Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet'.
Zaterdag 4 mei: 3e editie Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet Nieuws 8 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden