Afbeelding
Foto: Jan Timmer

Eetcafé ’t Centrum verwent team covid-opvangcentrum De Arendshoeve

Algemeen 1.081 keer gelezen

BERGAMBACHT • Chef-kok Niels Huisman en bedrijfsleider Kim Toes van Eetcafé 't Centrum leverden woensdagochtend 26 verwenpakketten af bij tijdelijk 'coronahotel' De Arendshoeve in Bergambacht. Een geste die zeer gewaardeerd werd door het daar werkende team.

"Via Rachel, een oud-medewerkster van ons eetcafé, hoorden we dat het leuk zou zijn om iets voor het team van het covid-opvangcentrum in De Arendshoeve te doen", vertelt Niels Huisman. "Er zijn verschillende initiatieven voor personeel en bewoners van bijvoorbeeld verpleeghuizen, maar rondom het coronahotel bleef het stil. Dat hebben we opgepakt. Met plezier. Ze doen daar goed werk en dat verdient waardering."

Larissa Brandwijk is één van de verzorgenden binnen het coronahotel-team. "Ontzettend leuk dat er door 't Centrum aan ons gedacht wordt", zegt ze terwijl ze het verwenpakket, gevuld met sap, kruidenboter, een fles wijn, bonbons en nootjes, opent. "Lekker om na het werk thuis van te genieten."

Hoogtepunt
Larissa behoort sinds enkele weken tot het team van het covid-opvangcentrum in De Arendshoeve. "Tot voor kort werkte ik in zorgcentrum De Westerweeren. Het was in het begin even wennen, maar nu weet ik niet beter dan dat ik in een beschermend pak mijn werk doe en allerlei voorzorgsmaatregelen tref. Momenteel verblijven er in De Arendshoeve zes coronapatiënten. De één is er beter aan toe dan de ander. Sommigen zijn behoorlijk ziek, anderen zie je herstellen. Het is elke keer weer een hoogtepunt als mensen het hotel mogen verlaten, omdat het weer beter met ze gaat. Daar doe je het voor!"

De Arendshoeve werd begin deze maand in gebruik genomen als covid-opvangcentrum voor de Krimpenerwaard. Het gaat daarbij met name om kwetsbare ouderen uit de regio. In totaal zijn er 34 bedden met voldoende personeel beschikbaar.

Jan Timmer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden