Afbeelding
Foto: Floris Bakker

Eetcafé De Steenenbrug bestaat 25 jaar

Zakelijk 1.027 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Een feest zit er in deze 'coronatijd' vooralsnog niet in, maar vermeldenswaard is het zeker: Eetcafé De Steenenbrug bestaat 25 jaar.

In 1995 openden Hamadi en Marianne Gacem hun horecagelegenheid, middenin het centrum van Schoonhoven, tegenover het historische stadhuis. Op 18 april 2020 bereikten zij een mijlpaal: het 25-jarig jubileum.

"Toen we De Steenenbrug openden wilden we er graag een plek van maken waar onze gasten lekker uit zijn, maar zich tegelijkertijd thuis voelen. Dat is volgens ons wel gelukt. We horen vaak dat deze locatie aanvoelt als een gezellige huiskamer."

Royaal
Hamadi en Marianne werken al 25 jaar hard om ervoor te zorgen dat hun gasten zorgeloos kunnen genieten van lekker eten onder het genot van een drankje. Marianne is de gastvrouw en neemt reserveringen aan, Hamadi zorgt als chef-kok voor alle lekkere gerechten. "We geven onze gasten graag royale porties, zodat ze met een goedgevulde maag en een voldaan gevoel tevreden huiswaarts kunnen keren."

Er is in 25 jaar veel veranderd, maar de menukaart van De Steenenbrug staat redelijk vast. "Qua gerechten is er weinig veranderd. Vroeger stond er ook gewoon biefstuk, saté en onze schnitzel 'Steenenbrug' op het menu. We hebben altijd een uitgebreide kaart gehad met voor ieder wat wils. Veel van onze gasten hebben een favoriet gerecht waar ze speciaal voor terugkomen. Zo is er een vaste gast die helemaal uit Arnhem komt, speciaal voor onze T-bone. Uit Etten-Leur bezoekt een oudere dame ons geregeld omdat ze dol is op onze forel. Ook hebben wij gasten die al jarenlang hun verjaardag bij ons vieren. Zo zien wij die families in de loop der jaren eigenlijk opgroeien."

Vervolgens: "We kijken terug op 25 fijne jaren waarin we met de hele familie aan het succes van dit bedrijf hebben bijgedragen. Onze kinderen hebben bij ons gewerkt tijdens hun studies en hebben ons later in hun loopbaan ook geholpen tijdens bijvoorbeeld de feestdagen. Daar zijn we trots op."

Gesloten
De eigenaren hadden dit bijzondere jubileum dan ook liever in andere omstandigheden gevierd. "We hadden graag onze vaste gasten bedankt: of ze nu voor een kopje koffie kwamen of een uitgebreid diner. In de huidige situatie waarin wij ons nu allen bevinden is dat helaas niet mogelijk. Wij zijn nu al een aantal weken gesloten, dus wij passeren dit jubileum op een andere manier dan wij voor ogen hadden."

Hamadi en Marianne Gacem zijn inmiddels, zoals ze zelf zeggen, 'een dagje ouder' en zouden hun etablissement aan een nieuwe eigenaar willen overdragen.

"Iemand met dezelfde passie voor het vak, die deze mooie plek ik het centrum van Schoonhoven wederom een mooie invulling kan geven. We gaan graag in gesprek met serieuze kandidaten."

Tenslotte: "Hoewel we nu nog niet weten wanneer deze periode voorbij is, hopen wij weer spoedig gasten te mogen ontvangen."

Floris Bakker

Redactiecoördinator Het Kontakt - Woerdense Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden