Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Burgemeester Laurens de Graaf reikt op alternatieve wijze de bloemen aan Jan Spier aan. De onderscheiding zelf volgt op een latere datum.
• Burgemeester Laurens de Graaf reikt op alternatieve wijze de bloemen aan Jan Spier aan. De onderscheiding zelf volgt op een latere datum.

Zeven inwoners gemeente Lopik Koninklijk onderscheiden

  •   keer gelezen

LOPIK • Zeven inwoners van de gemeente Lopik kregen vrijdagochtend van burgemeester Laurens de Graaf te horen dat ze een Koninklijke onderscheiding hebben gekregen.


De gebruikelijke Lintjesregen vond vanwege de beperkende maatregelen in verband met de coronacris ook in Lopik plaats in een aangepaste vorm. De Graaf feliciteerde de gedecoreerden via een videoboodschap van harte en reikte vervolgens op hun huisadres -op ruim voldoende afstand- een boeket bloemen en oranje tompoezen aan.

De onderscheidingen zelf volgen op een later tijdstip dit jaar. Wanneer dat is, is onder meer afhankelijk van het verloop van het coronavirus.

De zeven gedecoreerden (allen onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje Nassau) zijn:

R. van Breukelen uit Lopik

Vanwege zijn verdiensten voor de Boeren Brass Band van carnavalsvereniging De Kwakbollen in Harmelen en sv Lopik, waar hij sinds 1989 functies als het wedstrijdsecretariaat, bestuurslid en scheidsrechter vervult.

Echtpaar De Bruijn uit Lopikerkapel

Mevrouw J.M. de Bruijn-Verhoef was en is zeer actief voor de Brugkerk in Lopik (leiding en coördinatie Kindernevendienst); Tentdagen Lopik en De Rading Jeugd- en Opvoedhulp (pleegouder). Dhr. L. de Bruijn ontplooide/ontplooit de volgende vrijwillige activiteiten: voorzitter, ouderling en diaken bij de Brugkerk in Lopik; lid en voorzitter bestuur en vertrouwenspersoon van CBS Immanuël Lopikerkapel; pleegouder bij De Rading Jeugd- en Opvoedhulp en mede-initiator, mede-oprichter en voorzitter Inloophuis De Schuilplaats in Lopik.

J.D.M. van Hall uit Benschop

Vanwege zijn volgende inzet: penningmeester, koster, lector en voorganger bij avondwakes bij de parochie van de Heilige Drieëenheid Geloofsgemeenschap St. Victor; secretaris Vereniging IMRA Netwerk; penningmeester en voorzitter beleggingscommissie Parochiële Caritasinstelling Heilige Drieëenheid.

J. Spier uit Lopik

Hij was/is: oprichter en dirigent Gospelkoor El Shaddai en hoofdorganist en voorzitter van de Brugkerk in Lopik.

Mevr. P.J.T. Velis uit Benschop

Zij zet(te) zich in voor de Katholieke Volkspartij (K.V.P.), afdeling Benschop (als secretaris/bestuurslid); de St. Victorkerk (bestuurstaken, huisbezoeken etc.) en de Zonnebloem (secretaris provinciaal bestuur).

Mevr. A.J.M. Wierenga-Verbeek uit Benschop

Zij ontplooide/ontplooit de volgende vrijwillige activiteiten: secretariaat Inschrijfbureau Peuterspeelzalen IJsselstein; bestuurslid Stichting RK Onderwijs IJsselstein; vrijwilliger RK Basisschool De Opstap; secretaris Stichting Literair Café IJsselstein; bestuurslid Stichting Muziekonderwijs IJsselstein; lid jumelagecomité IJsselstein-Strakonice Tsjechië; bestuurslid Stichting Kunst en Cultuur Lopik; oprichter en organisator Kunsthuis La Vita Nova en taalvrijwilliger bij Stichting Pulse.

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten