Afbeelding

Ontroerd door straattekening Krimpense kinderen

Algemeen 1.985 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Kinderen mogen graag straatkrijten, zo ook in Krimpen aan den IJssel. 

Daar hadden kinderen op het fietspad de boodschap 'wij denken aan jullie allemaal' aangebracht voor de oudere bewoners van Het Facet. Veel van hen zitten vanwege corona noodgedwongen thuis. Toen Tina Malcorps (81) vanuit haar appartement naar beneden keek, was ze ontroerd. "De tranen stonden in m'n ogen toen ik het las", vertelt ze telefonisch. "Vooral het woordje 'allemaal' raakte me. Ik vind het zo lief van die kinderen, daarvoor wil ik ze hartelijk bedanken."

Ouderenuurtje
Zelf zit ze al vijf weken grotendeels 'binnen'. Af en toe maken zij en haar man van 88 een wandelingetje en doen ze boodschappen tijdens het ouderenuurtje bij Albert Heijn. Voor dat laatste moeten ze wel vroeg uit bed. "We zetten de wekker om 06.00 uur. Om 07.00 uur zet m'n man me met de auto af bij de supermarkt om me een half uurtje later weer op te halen. Om 08.00 uur drinken we een kopje koffie en gaan we weer een paar uurtjes naar bed."  

Hoewl ze haar kinderen en kleinkinderen mist vermaakt Malcorps zich prima in quarantaine. "Wij hebben het geluk dat we elkaar nog hebben. Veel ouderen zitten alleen, voor hen is het veel zwaarder." Haar verjaardag twee weken geleden was toch anders dan normaal. Bezoek kon niet komen, "maar ik heb zoveel kaartje en telefoontjes gehad. Echt ontzettend leuk. Ze zijn me zeker niet vergeten."

  

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden