• Sandra Keereweer fotografeert vrouwelijke ondernemers met een item dat hoort bij hun werk.
• Sandra Keereweer fotografeert vrouwelijke ondernemers met een item dat hoort bij hun werk. VierHetLevenFotografie

Krimpense fotografe biedt vrouwelijke ondernemers podium

Algemeen 399 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • De Krimpense fotografe Sandra Keereweer maakt - op gepaste afstand -  portretten van vrouwelijke zzp'ers die nu noodgedwongen thuis zitten.

Zelf gaat Sandra het liefst vandaag weer aan de slag, maar door de coronamaatregelen is dat ook voor haar lastig. "Stilzitten is echter niets voor mij", vertelt ze. "Dus ben ik gaan nadenken wat ik zou kunnen doen. Zo ontstond bij mij het idee om vrouwelijke ondernemers hier in Krimpen aan den IJssel en omgeving op de foto te zetten."

Waarom alleen vrouwen? "In 'normale' tijden fotografeer ik, naast stelletjes en ouderen, voornamelijk vrouwen. Dus voor mij is het logisch om juist die doelgroep te benaderen en te fotograferen."      

Voordeur
Als fotograaf is ze door de anderhalve meter wel wat beperkt. "Daarom maak ik foto's bij de ondernemers thuis, bij de voordeur. Ze hebben een item in hun handen dat bij hun werk hoort. Zo staat de reisadviseur met een koffer en reishoed op de foto en heeft de zelfstandig kapster allerlei kappersbenodigdheden bij zich."      

Sandra doet meer dan alleen een foto maken. "Ik wil deze vrouwen een podium geven. Daarom zet ik alle foto's op mijn sociale media en laat ze hun verhaal doen. Ze mogen hun bedrijf dus bij mij promoten. Zo hoop ik hun naamsbekendheid te vergroten en hen daarmee een handje te helpen."

Mijn wereldje
Sandra krijgt leuke reacties op haar project 'Ondernemers in Beeld'. "Het is ook ontzettend tof om dit te doen voor deze vrouwen. Ze passen stuk voor stuk wel een beetje in mijn wereldje omdat ik natuurlijk zelf ook als zelfstandige actief ben. Daarom vind ik het ook mooi om dit voor hen te mogen doen."

Tijdens de gesprekken die Sandra voert hoort ze dat veel van de vrouwen het als gevolg van de coronacrisis heel moeilijk hebben. "Sommige van hen zitten echt in de problemen omdat een groot deel van hun inkomen is weggevallen. Dat is triest om te horen. Dit alles moet voor hen niet te lang gaan duren."

Alle foto's die Sandra maakt voor de serie 'Ondernemers in Beeld' staan op de Facebookpagina van haar bedrijf Vier het leven fotografie: www.facebook.com/vierhetlevenfotografie.

www.vierhetlevenfotografie.nl

• Sandra Keereweer fotografeert vrouwelijke ondernemers met een item dat hoort bij hun werk.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Krimpenerwaard: einde aan wonen onder hoogspanningslijnen Nieuws 11 uur geleden
• Luchtfoto met in het midden het IHC-terrein.
Ontwikkelcombinatie DBL presenteert planstudie IHC-terrein Krimpen aan de Lek Nieuws 13 uur geleden
• Eerdere editie van 'Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet'.
Zaterdag 4 mei: 3e editie Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet Nieuws 14 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden