Afbeelding
Foto: Studio Porto Sabbia/stockfoto

Burgemeester Krimpen roept inwoners op 'Woningsdag' te vieren

Algemeen 800 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Burgemeester Martijn Vroom roept alle Krimpenaren op om Koningsdag 2020 te vieren als Woningsdag. Er is landelijk programma, waaraan iedereen thuis aan mee kan doen. Daarnaast verzorgt Synerkri een aantal activiteiten.

"Hoewel het dit jaar echt allemaal anders gaat dan anders, proberen we er samen het beste van te maken", aldus Vroom. "De landelijke Oranjebond heeft een heel leuk programma samengesteld. Ik hoop dat we daar als Krimpenaren allemaal zoveel mogelijk aan mee doen. Saamhorigheid is een gevoel dat echt bij Koningsdag hoort!"

Digitale kleedjesmarkt
De dag begint om 09.45 uur met het luiden van de klokken en aansluitend om 10.00 uur met het zingen van het Wilhelmus. Om 12.00 uur start op internet een digitale kleedjesmarkt. De precieze invulling van deze activiteit is nog niet bekend. Kinderen mogen ook een digitale brief naar Willem-Alexander sturen, die 's middags aan de koning wordt aangeboden. Meer informatie hierover deelt de gemeente Krimpen aan den IJssel later op Facebook.

Om 15.00 uur treden muzikanten en artiesten op bij ouderen in de straat, veilig op anderhalve meter afstand. Om 16.00 uur is er een 'thuistoost'. De Oranjebond vraagt aan heel Nederland om op dit tijdstip het glas te heffen voor de koning. Hierna kan het hele gezin meedoen aan de familie pubquiz. Kinderen die lid zijn van Synerkri kunnen de dagen voorafgaand aan Woningsdag online een les 'kroon knutselen' volgen. De komende dagen worden nog meer activiteiten bekend gemaakt. Deze zijn te vinden op de website van Synerkri.

www.synerkri.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden