Afbeelding
Foto: Politie Krimpenerwaard

Politie bekeurt samenkomende jeugd in recreatiegebieden

Algemeen 3.246 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Politie Krimpenerwaard heeft vrijdag samenkomende jongeren rondom de Surfplas en de Zaag bekeurd, omdat ze zich niet aan de 'social distancing' hielden.

Gedurende de dag werden rond de dertig jongeren aangesproken, gewaarschuwd dan wel bekeurd. De leeftijd varieerde van 12 jaar tot net volwassen.

De ouders van deze jongeren worden geïnformeerd

Noodverordening
De politie: 'Wij snappen echt als geen ander dat binnen chillen, zonder vrienden, niet relaxed is. Maar ook voor jongeren geldt dat ze alleen naar buiten moeten gaan als het echt nodig is. En wie toch op pad gaat, moet zich houden aan alle regels van de noodverordening in deze coronacrisis. De anderhalve meter-regel is daarbij de belangrijkste'.

De afgelopen weken had de politie, samen met de BOA's van de gemeente Krimpenerwaard, zich met name beperkt tot het aanspreken van mensen op hun gedrag. 

'Echter, we zijn nu ondertussen zo lang onderweg dat het voor een ieder duidelijk mag zijn wat er buiten van je gevraagd wordt. Omdat we via verschillende wegen te horen kregen dat het jongeren bij de Surfplas en de Zaag niet lukt zich aan een simpele 1,5 meter afstand te houden hebben we hier gisteren met een aantal collega's extra op gelet'.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden