• Het plein voor het raadhuis van Krimpen aan den IJssel.
• Het plein voor het raadhuis van Krimpen aan den IJssel. Foto: Floris Bakker

Gemeente Krimpen schrijft wedstrijd uit voor ontwerp nieuw kunstwerk

Algemeen 499 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • De gemeente Krimpen aan den IJssel heeft een ontwerpwedstrijd uitgeschreven voor het nieuwe kunstwerk dat op het Raadhuisplein komt te staan.

Het kunstwerk moet een tastbare herinnering worden aan het thema 'vrijheid'. Dit jaar wordt herdacht en gevierd dat het 75 jaar geleden is dat Nederland is bevrijd. Het is de bedoeling om het kunstwerk op 24 oktober te onthullen. Op die datum is het 75 jaar geleden dat de Verenigde Naties zijn opgericht.

Tijd
Alleen inwoners van Krimpen aan den IJssel mogen meedoen aan de ontwerpwedstrijd. Het kunstwerk moet voldoen aan een aantal eisen. Zo moet het onderhoudsarm zijn, niet aanstootgevend en bestaan uit duurzame materialen. Verder moet het kunstwerk de tijd aangeven en deze tijd moet aangepast kunnen worden. Het budget is 15.000 euro.

Wie een idee heeft, kan zijn of haar schetsontwerp voor 1 juni 2020 indienen. Uit alle schetsontwerpen maakt een kunstadviescommissie een selectie. In deze commissie zitten, naast burgemeester Martijn Vroom, een lid van de Werkgroep Kunstzaken, een lid van de Welstandscommissie Dorp, Stad en Land en één van de architecten van het raadhuis. De commissie vraagt maximaal drie kunstenaars vervolgens om een maquette te maken, waarna er een definitieve keuze volgt. 

Wie een schetsontwerp heeft, kan deze op afspraak inleveren in het raadhuis van de gemeente Krimpen aan den IJssel of opsturen naar: Gemeente Krimpen aan den IJssel, Postbus 200, 2920 AE Krimpen aan den IJssel. Per e-mail sturen kan naar: gemeente@krimpenaandenijssel.nl. Dit ter attentie van Miriam Boere.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden