Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Dennis Gerlof, de nieuwe directeur-bestuurder van QuaWonen.
• Dennis Gerlof, de nieuwe directeur-bestuurder van QuaWonen. (Foto: Floris Bakker)

'We gaan huurders nu niet uit hun huis zetten'

  •   keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Dennis Gerlof (51) begon op 1 april aan zijn nieuwe baan als directeur-bestuurder van woningcorporatie QuaWonen.


Hij is heel even op het kantoor in Bergambacht geweest, maar werkt nu al zo'n twee weken thuis. "Van te voren had ik niet kunnen bedenken dat ik zo aan mijn nieuwe baan zou beginnen", lacht Gerlof. Fysiek kennismaken met zijn collega's zit er voorlopig niet in. "Vanachter mijn laptop heb ik wel één-op-één gesprekjes gevoerd. Hopelijk kan ik binnenkort iedereen persoonlijk ontmoeten."

Reparatie
Vanwege de coronamaatregelen heeft zijn nieuwe werkgever de dienstverlening flink aan moeten passen. Zo is het kantoor van QuaWonen gesloten, worden afspraken uitgesteld of telefonisch afgehandeld en kan het voorkomen dat een reparatie even op zich laat wachten. Gerlof: "Onze medewerkers proberen persoonlijk contact zo veel mogelijk te beperken met het oog op de gezondheid van onze huurders en medewerkers. Daarom pakken we momenteel alleen spoedeisende reparaties op. Wel zijn we na een korte stop weer begonnen met het verhuren van woningen. Ook dat doen we zoveel mogelijk contactloos."

QuaWonen probeert huurders die, als gevolg van de coronacrisis, hun baan verliezen tegemoet te komen. Die hebben zich volgens Gerlof nog niet in groten getale aangemeld. Toch houdt hij er rekening mee dat er huurders in de problemen komen. "Als je plotseling je inkomen verliest, is het lastig om de huur te betalen. Toch is ons uitgangspunt dat we niemand uit huis zetten als gevolg van de coronacrisis." Hij raadt huurders met betalingsproblemen aan om zo snel mogelijk contact op te nemen met QuaWonen. "Dan kijken we of we tot een oplossing kunnen komen."

Gerlof werkte tot voor kort bij Woonbron, een grote woningcorporatie met duizenden huurhuizen in Rotterdam, Delft en Dordrecht. In die laatste plaats was hij de afgelopen jaren actief. "Als directeur had ik daar de verantwoordelijkheid over zo'n 8.000 wooneenheden. QuaWonen is met 8.500 huurhuizen ongeveer even groot. Met dergelijke aantallen heb je als bestuurder nog een goed overzicht. Dan weet je om welke wooncomplexen het gaat en wat er speelt." Voor QuaWonen ziet hij het verder verduurzamen van het woningbezit als belangrijkste taak. "We doen het goed, maar er moet nog wel wat gebeuren."

Leefbaarheid
Daarnaast wil hij meer aandacht voor de leefbaarheid in wijken en buurten. "Wij als QuaWonen gaan over de stenen, maar dan ben je er nog niet. In samenwerking met partners moet je zorgen voor een prettig woonklimaat. Je ziet in deze 'coronatijd' allerlei mooie initiatieven ontstaan, zoals balkonradio, balkongym en balkonbingo. Dat zijn activiteiten die wij als QuaWonen graag ondersteunen."

Floris Bakker

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten