Emmie Verkuil-van der Bas tussen de gerbera's.
Emmie Verkuil-van der Bas tussen de gerbera's.

Klanten in de rij voor gerbera's van Boer Bas

Algemeen 3.486 keer gelezen

OUDERKERK A/D IJSSEL • De verkoop van gerbera's bij Boer Bas in Ouderkerk aan den IJssel is donderdag prima verlopen. "In een paar uur tijd waren alle 150 bossen weg."

Emmie Verkuil-van der Bas is er nog altijd een beetje beduusd van. "'s Morgens vroeg net voor we open gingen, stond er al een lange rij klanten voor de deur van de winkel. Net voor Kerst is het ook wel 'ns druk, maar dit hebben we nooit eerder meegemaakt."

Doorgedraaid
Ze heeft voor de komende dagen nog eens 900 bosjes gerbera's besteld bij de kweker. Die is blij met de verkoop. "Normaal gaan zijn bloemen naar de veiling, maar omdat de export bijna tot stilstand is gekomen, wordt een groot deel van zijn bloemen doorgedraaid."

Zonde, vond Emmie. "Ik hoorde het verhaal van de leverancier van mijn eieren in Zevenhuizen. Eén van zijn buren is de bloemenkweker. Die zit als gevolg van de coronacrisis behoorlijk in de problemen. Ik ging een praatje met hem praten en bood aan een deel van zijn bloemen af te nemen, om hem een handje te helpen."

Aanvulling
Ze denkt eraan om de bloemen in het vaste assortiment op te nemen. "Het is een streekproduct dat rechtstreeks van de producent naar de consument gaat. Dat past precies in onze filosofie. Bovendien heb ik wel wat ervaring met de verkoop van bloemen. Ik heb daar ook de nodige opleidingen voor gedaan."

De laatste weken is het een stuk drukker in de knusse winkel van Boer Bas aan de Tiendweg West. De verkoop van kaas uit de eigen kaasmakerij, eieren, sapjes en andere streekproducten uit de Krimpenerwaard is flink gestegen. Emmie heeft daar wel een verklaring voor. "Veel mensen zitten thuis en hebben dus meer tijd om hier langs te komen. Bovendien is de oproep om lokale ondernemers te steunen wel aangekomen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Krimpenerwaard: einde aan wonen onder hoogspanningslijnen Nieuws 10 uur geleden
• Luchtfoto met in het midden het IHC-terrein.
Ontwikkelcombinatie DBL presenteert planstudie IHC-terrein Krimpen aan de Lek Nieuws 12 uur geleden
• Eerdere editie van 'Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet'.
Zaterdag 4 mei: 3e editie Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet Nieuws 13 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden