Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Sharon Tollenaar tijdens 'Balkonradio' voor de flats aan de Gouden Regen.
• Sharon Tollenaar tijdens 'Balkonradio' voor de flats aan de Gouden Regen. (Foto: Floris Bakker)

Krimpens platform voor leuke initiatieven om coronacrisis door te komen

  •   keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Tal van activiteiten worden er deze dagen in Krimpen aan den IJssel georganiseerd om kwetsbare inwoners de coronacrisis door te helpen. Via het platform Op Afstand Dichtbij probeert Sharon Tollenaar geld in te zamelen voor deze initiatieven. 


In een paar dagen tijd is via de website GoFundMe al ruim 800 euro opgehaald. Het is volgens Tollenaar de bedoeling om van dit geld vooral kleinere initiatieven te bekostigen. "Je moet dan denken aan een paar plantjes voor op het balkon of de huur van een geluidsinstallatie met microfoon voor een balkonbingo."

Verzoeknummers
Zelf organiseerde Tollenaar eerder, samen met QuaWonen, 'Balkonradio'. Met een muziekinstallatie stond ze voor flats om verzoeknummers te draaien die door met name oudere bewoners waren aangevraagd. Het initiatief krijgt op tweede paasdag een vervolg bij zorgcentrum Crimpenersteyn. Ook dan weer zal ze het muzikale half uurtje afsluiten met You'll Never Walk Alone. 

'Balkonradio' was voor Sharon aanleiding om Op Afstand Dichtbij op te zetten, een platform voor betrokken inwoners, organisaties en ondernemers in Krimpen aan den IJssel. "Het is een initiatief om samen door deze coronacrisis te komen."

Inmiddels krijgt ze hulp van vijf 'ambassadeurs'. Zo doen dorpsgenoten Hugo van der Wal, Corien Delger-Vos, Lineke Mooibroek, Patricia Oskam en Willie van Leeuwen mee.     

Sharon hoopt via het platform 2.500 euro in te zamelen. Geld dat gebruikt kan worden voor de uitvoer van ideeën om Krimpen aan den IJssel in deze moeilijke tijd 'wat leuker en mooier' te maken. Er is een apart rekeningnummer geopend, zodat het voor iedereen duidelijk is waar het geld naartoe gaat. "Inwoners kunnen een bonnetje indienen. Als het geld goed is besteed, worden de kosten vergoed."

Stroopwafels
Ze benadrukt dat het platform ook is bedoeld om partijen aan elkaar te verbinden. "Als je een leuk idee hebt, kunnen wij misschien helpen om het verder uit te werken. Initiatieven hoeven ook niet altijd geld te kosten. Zo hebben wij van Bakkerij Casteleijn honderd pakjes stroopwafels gekregen. Die gaan we zaterdag uitdelen aan winkeliers hier in Krimpen, om ze een hart onder de riem te steken in deze ook voor hen moeilijke tijd."   

Het platform hoeft na de coronacrisis wat Sharon betreft niet te verdwijnen. "Wie weet wordt het een blijvertje. Vooralsnog moedig ik iedereen aan om leuke initiatieven aan ons door te geven." Die kunnen worden doorgegeven via de Facebookpagina van Op Afstand Dichtbij in Krimpen. Wie een donatie wil doen, kan eveneens op deze pagina terecht. 

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier