Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Vooral motorrijders lieten zich afgelopen weekend zien én horen.
• Vooral motorrijders lieten zich afgelopen weekend zien én horen. (Foto: Stephan Tellier)

Krimpenerwaard/Lopik: verscherpt toezicht op dijken en veerponten tijdens Paasweekend

  •   keer gelezen

KRIMPENERWAARD/LOPIK • De politie gaat komend (Paas)weekend scherp toezien op de verkeersveiligheid en het handhaven van de verkeersregels en noodverordening in verband met de coronacrisis. Motorrijders van de verkeerspolitie Den Haag ondersteunen hierbij de lokale politieteams in de Veiligheidsregio Hollands Midden.


Om de verwachte drukte tijdens het Paasweekend te reguleren wordt de Lekdijk richting Lopik van vrijdag 10 t/m maandag 13 april afgesloten voor motorrijders ter hoogte van het zwembad in Schoonhoven en de gemeentegrens. Hiermee wordt voorkomen dat motoren op de dijk moeten keren. Verderop op de Lekdijk geldt al een verbod voor motorrijders.

Boetes
Daarnaast worden BOA's en waarnemers van de gemeente specifiek bij de veerponten ingezet. Zij zien er op toe dat iedereen zich aan de regels houdt en treden op als dat niet het geval is. Er worden boetes uitgedeeld als mensen geen afstand houden en daarmee de gezondheid van anderen in gevaar brengen.

Grote parkeerterreinen bij recreatiegebieden als het Loetbos en de Surfplas blijven ook het komende Paasweekend afgesloten om een toestroom van bezoekers te voorkomen.

'Alleen samen krijgen we corona onder controle', meldt de Veiligheidsregio Hollands Midden. 'Deze maatregelen vragen veel aanpassing van iedereen en beperken ons in onze jaarlijkse tradities. Zeker met Pasen. Maar door ons met elkaar te blijven inzetten komen we deze crisis zo snel mogelijk te boven'.

Overlast
Afgelopen weekend bleek het mooie voorjaarsweer vooral voor motorrijders aantrekkelijk om er massaal -en groepsgewijs- op uit te trekken. Dit zorgde voor een stortvloed aan verontwaardigde reacties op sociale media. #Motorrijders was zondag geruime tijd 'trending topic' op Twitter.

De burgemeesters van de gemeenten Krimpenerwaard en Lopik, Roel Cazemier en Laurens de Graaf, doen daarom een dringend beroep op motorrijders, maar ook wielrenners en andere recreanten, om niet massaal tijdens het Paasweekend de regio te bezoeken.

Burgemeester Cazemier: "We snappen dat mensen er graag op uit willen trekken. Toch verzoeken wij iedereen met klem: geniet van de zon, maar doe dat dicht bij huis. Onderneem geen activiteiten in groepsverband, zoals motor- of fietstochten. Grote groepen zorgen voor knelpunten op krappe lokale wegen, dijken of ponten. Dit zorgt voor grote druk op de toch al beperkte ruimte. Blijf daarom dit jaar thuis."

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier