Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Ondanks de drukte op de dijken en wegen in de Krimpenerwaard houden de meeste sporters en weggebruikers zich aan de Corona maatregelen.
• Ondanks de drukte op de dijken en wegen in de Krimpenerwaard houden de meeste sporters en weggebruikers zich aan de Corona maatregelen. (Foto: Stephan Tellier)

Gedrag motorrijders zorgt voor ergernis

  •   keer gelezen

REGIO • Motorrijders sloegen het afgelopen weekend het advies om thuis te blijven massaal in de wind. Op dijken en binnenwegen van de Krimpenerwaard zag het zwart van de motoren, tot ergernis van veel bewoners.


Hoewel het niet verboden is op de motor te stappen, had onder meer de ANWB opgeroepen om er niet op uit te gaan. Het risico bestaat dat motorrijders betrokken raken bij een ongeval en zo de zorg belasten. En zorgmedewerkers zijn nu juist hard nodig in de strijd tegen het coronavirus. In Bergambacht was er zondagmiddag een ongeval. Een motorrijder met bijrijder kwamen ten val op de rotonde. De bijrijder moest worden afgevoerd naar het ziekenhuis.

Gehoorbescherming
Uit alle delen van de Krimpenerwaard kwamen vervolgens verontwaardigde reacties binnen over motorrijders die het advies om thuis te blijven hadden genegeerd. Sommigen meldden op sociale media dat ze met gehoorbescherming op in de tuin zaten en zich afvroegen of de TT van Assen al was begonnen. Zo was het druk op de dijken in Lopik, Bergambacht en Lekkerkerk en stonden er zoveel motorrijders op de pont bij Schoonhoven dat het medewerkers lastig was de anderhalve meter afstand te bewaren.

VVD-raadslid Marco Oudshoorn wil snel actie van de gemeente. "De Paasdagen komen eraan en zonder extra dwingende maatregelen kan hetzelfde scenario weer plaats vinden." Hij denkt aan het afsluiten van de parkeerplaatsen bij het veer in Schoonhoven en het weigeren van motoren op de veerpont. Ad Struijs van Pro Krimpenerwaard zegt dat motorrijders zondag massaal de verbodsborden op de Lekdijk tussen Schoonhoven en Lopik hebben genegeerd. Hij wil van het college weten waarom er niet is gehandhaafd.

Landelijk
Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat motorrijders wel degelijk zijn aangesproken door politieagenten en boa's. "De overlast motoren is landelijk opgepakt. Het onderwerp staat ook op de agenda van Veiligheidsregio Hollands-Midden. Of hier extra maatregelen voor worden genomen wordt deze week tijdig bekend gemaakt."

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier