Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: Stockfoto 123RF

Derde inwoner gemeente Lopik overleden aan coronavirus

  •   1939 keer gelezen

LOPIK • Opnieuw is een inwoner van de gemeente Lopik overleden aan het coronavirus. Dit maakte burgemeester Laurens de Graaf maandagmorgen bekend.

"Zodra ik de persoonsgegevens heb ontvangen neem ik contact met de nabestaanden op om hen te condoleren en sterkte te wensen", laat de burgemeester telefonisch weten.

Begrip
Onderhield Laurens de Graaf eerder nog nauw contact met coronapatiënten en hun familie, inmiddels geeft de GGD de persoonsgegevens niet meer standaard door.

"Hiervoor ontbreekt in deze hectische periode de tijd. Jammer, maar ik heb wel begrip voor die keuze. We waren voorheen in de GGD-regio Utrecht bevoorrecht dat we als burgemeesters nauw werden geïnformeerd. Dat gebeurt nog steeds, zij het dat het nu beperkt wordt tot een dagelijkse update van het aantal officieel vastgestelde coronapatiënten. Alleen bij overlijden vernemen we om wie het gaat, zodat we contact op kunnen nemen met de familie."

Ook de derde persoon uit de gemeente Lopik die is overleden aan het coronavirus betreft een inwoner van boven de 70 jaar. Er liggen nog vijf inwoners van de gemeente Lopik op de intensive care van het ziekenhuis. Zij worden bijna allemaal in slaap gehouden.

"Dat is voor de families erg zwaar", weet de burgemeester. "Gelukkig worden ze dagelijks goed op de hoogte gehouden door het ziekenhuis, maar het is natuurlijk erg ingrijpend dat zij door het coronavirus nauwelijks of geen contact kunnen hebben met hun dierbaren."

Raadsvergadering
Vorige week woensdag is de gemeenteraad van Lopik door het college van B&W bijgepraat over de situatie.

De Graaf: "Dit gebeurde digitaal. Het was gelijk een mooie testcase om te kijken of we vervolgens ook digitaal kunnen vergaderen. Dat gaat gebeuren. Dinsdagavond 14 april is de commissievergadering gepland, die door belangstellenden live is te volgen via Youtube. Er komt hiervan een link op de gemeentewebsite (http://www.lopik.nl/livevergadering). Dinsdag 21 april is ook de gemeenteraadsvergadering live te volgen."

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }