Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: Bakework, via Facebook
coronavirus

Mooie kruisbestuiving BakeWork en De Kaardebol

  •   320 keer gelezen

SCHOONHOVEN • In deze voor ondernemers zware tijden ontstaan mooie samenwerkingen. Zoals tussen BakeWork Boutique en Bloembinderij de Kaardebol in Schoonhoven.

Met 'pijn in het hart' moest Ingrid Gécová half maart de beslissing nemen om haar taartenwinkel aan de Tol vanwege de coronacrisis te sluiten. "Ik dacht er eerst aan om de winkel open te houden voor het afhalen en aan huis bezorgen van sweets en taarten om zo de schade te beperken. Ik heb echter toch de zaak maar op slot gedaan."

Uitkomst
Nu de maatregelen langer duren dan de in eerste instantie geopperde datum van 6 april zocht de eigenaresse naar nieuwe manieren om haar producten aan de man te brengen. Bloembinderij de Kaardebol, waar de van oorsprong Slowaakse al regelmatig mee samenwerkt, bood uitkomst.

"Zij verkopen sinds twee weken op vrijdag en zaterdag de kleinere sweets van mij, namelijk koekjes, brownies en chocolade fudge. Een mooie kruisbestuiving, want nu zien klanten van De Kaardebol mijn producten en komen mijn klanten op hun beurt bij De Kaardebol. Voor zover dat voorheen al niet het geval was natuurlijk."

Afhaal
Daarnaast is BakeWork sinds afgelopen weekend weer op vrijdag en zaterdag (van 13.00-17.00 uur) beperkt open voor afhaal.

Ingrid: "Klanten kunnen in het weekend hier terecht voor taarten en bestellingen, waarbij ik uiteraard alle RIVM-maatregelen in acht neem. Onze schenkerij blijft vooralsnog vanwege de geldende corona-bepalingen gesloten."

BakeWork maakt taarten voor bruiloften en verjaardagen en had dit jaar -2020, een mooi trouwjaar- willen pieken. Door de coronacrisis gaan vooralsnog vrijwel alle feesten niet door. 

Ingrid Gécová heeft alle begrip voor de maatregelen, maar de tijd gaat wel dringen voor de ondernemer. "Het voorjaar is normaal gesproken een piektijd voor me en ik ben realistisch genoeg om te beseffen dat dit alles niet zomaar achter de rug is. Vooralsnog leef ik bij de dag en zal ik alles doen om mijn droomzaak, die ik sinds 3,5 jaar run, te behouden. Ondertussen moeten we elkaar waar dat mogelijk is maar zoveel mogelijk helpen."

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }