• Nils Heijkoop zet de bewoners van het Marktplein in beweging.
• Nils Heijkoop zet de bewoners van het Marktplein in beweging.
coronacrisis

Pleintjesgym: ‘Vooral blijven bewegen’

Algemeen 1.216 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • In deze coronacrisis zijn er allerlei initiatieven om mensen, en dan vooral ouderen die noodgedwongen thuis zitten, in beweging te houden.

De drie welzijnsstichtingen in de Krimpenerwaard -WON, SWOS en SWOK-midden- hebben daartoe in samenwerking met Team Sportservice Krimpenerwaard  'pleintjesgym' in het leven geroepen. De pilot was afgelopen week op de Oranjeplaats in Schoonhoven, vrijdagmorgen werd het Marktplein in Bergambacht aangedaan.

Nils Heijkoop gaf namens Total Harmony en Functional Sports uitvoering aan beide beweegactiviteiten. "Het was hartstikke leuk om te doen", zegt hij. "Mensen wisten er van dat we kwamen en de animo was groot."

Het initiatief voorziet niet alleen in beweging, was de ervaring van Nils Heijkoop. "Ouderen maken niet veel meer mee en zien weinig mensen meer. Ook is bij sommigen de angst groot om ziek te worden. Dan is iedere ontspanning welkom en ontstaat er -op gepaste afstand uiteraard- ook weer een spontaan praatje en dolletje."

Het pleintjesgym zal binnen de Krimpenerwaard steeds verder zal worden opgetuigd en uitgerold. Aanstaande dinsdag zijn de volgende locaties aan de beurt. 9.15 uur, Vlist; 10.15 uur, Ingsehof Bergambacht en 11.00 wederom het Marktplein in Bergambacht.

Meer informatie hierover is aanstaande dinsdag in Het Kontakt te vinden.

Thuis in beweging
Daarnaast introduceert Team Sportservice Krimpenerwaard het project 'Thuis in beweging'.

Van maandag tot en met vrijdag kunnen belangstellenden via de Facebookpagina van TSK diverse activiteiten volgen. "Zo organiseren we dagelijks challenges voor kinderen, kunnen ouderen een online beweegles volgen en voor de ouders is er de mogelijkheid om een half uurtje stoom af te blazen tussen alle thuiswerkzaamheden door", aldus Dylan Berkemeier namens Team Sportservice Krimpenerwaard.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

• Nils Heijkoop.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden